Briti peaminister mõistis Cambridge`i hertsoginna vastase rünnaku hukka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge´i hertsoginna Catherine
Cambridge´i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron asus Cambridge´i hertsoginna Catherine`i kaitsele pärast seda, kui kirjanik Hilary Mantel võrdles hertsoginnat «vaateakna mannekeeniga».

Manteli sõnul on hertsoginna nagu elutu plastiknukk, kelle ainus eesmärk on anda Briti troonile uus pärija, kirjutab BBC.

Cameron sõnas, et Mantel on hea kirjanik, kuid ta seisukohad Cambridge´i hertsoginna suhtes on valed.

Mantel avaldas teksti pealkirjaga «Undressing Anne Boleyn», viidates sellega kuningas Henry VIII ühele naisele, kes oli nutikas, kuid siiski kaotas oma pea tapakirve all. Samas oli selles juttu kuninglike naiste ühesugusest saatusest - nad on esindusfunktsiooni täitjad.

«Printsess Kate on näidanud oma enesekindlust ja head esinemisoskust mitmetel üritustel ning ta on väga sobiv isik esindama oma kodumaad Suurbritanniat. Me peaksime olem tema üle uhked, mitte teda maha tegema,» sõnas peaminister.

Manteli sõnul on Catherine´i käitumine masinlik ning temas puudub elu nagu printsess Dianas.

«Kate valiti rolli täitma, kuna ta oli nii-öelda plekitu minevikuga, modellilikult sale, ilma kummaliste iseloomu- ja käitumisjoonteta, mille tõttu temalt ei ole oodata ootamatusi,» teatas kirjanik.

Manteli lisas, et printsess Diana oli emotsionaalne, kuid iseloomuga naine. Ta oli võimeline end muutma plikalikust koolitüdrukust jääkuningannaks.

Lisaks Cameronile mõistsid Cambridge´i hertsoginna vastu suunatud rünnaku hukka veel mitmed Briti  poliitikud.

Briti kuningakoda ei soovinud Cambridge´i hertsoginna kohta tehtud negatiivset arvamust kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles