Südamesiirdamine tõi kaasa armuloo

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamesiirdamine tõi kaasa armuloo
Südamesiirdamine tõi kaasa armuloo Foto: SCANPIX

USAs tõi südamesiirdamine kaasa armuloo ning üks õnnelik paar sai kokku.

Noor ameeriklanna aitas leida isikut, kes vajas ta noorelt surnud venna südant siirdamiseks, kirjutab foxnews.com.

Kui Washingtoni osariigis Seattle´is elanud 22-aastane Kellen Roberts 2005. aastal suri, otsustas ta perekond anda mehe südame siirdamiseks. Mehe ema Nancy ja õde Erin asusid koostööle Bellevues asuva organite doonorlusega tegeleva meditsiinifirmaga, leidmaks Kelleni südamele õige vajaja.

Minneapolises elanud 17-aastasel Connor Rabinowitzil diagnoositi sel aastal geenihaigus, mis tekitas talle organite suurenemise ja nõrgenemise.

Arstide sõnul ei oleks Connor ilma südame siirdamiseta ellu jäänud. Pärast 96 päeva ootamist teatati noormehele, et talle on sobiv süda.

Connorile tehti südamesiirdamine, mis oli väga edukas. Ta kirjutas pärast operatsiooni südame annetanud perekonnale kirja, milles tänas ja avaldas lootust, et ta saab nendega kohtuda.

Robertsite perekond oli rõõmuga nõus kohtuma ning Connor ja ta ema reisid Seattle`isse. Noormees kohtus seal Eriniga, kes oli südameloovutaja õde.

«Tegemist oli kiindumusega esimesest pilgust. Meist said kohe head sõbrad,» meenutas Connor.

Connor Rabinowitz külastas Robertseid nelja aasta jooksul. Connor ja Erin muutusid aina lähedasemaks. 2011. aastal sai neist paar. Pärast ülikooli lõpetamist kolis Connor Seatttle´isse ning nad veetsid esimese valentinipäeva koos.

Paaril on kavas lähiajal abielluda.

Kuigi paari viis kokku traagika, on nad siiski õnnelikud, et teineteist leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles