Saksa miljardär tegi pärast surmahaigusest teadasaamist enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otto Beisheim
Otto Beisheim Foto: SCANPIX

Saksamaal tegi enesetapu miljardär, kes sai teada, et ta põeb surmaga lõppevat haigust.

Otto Beisheim oli üks neist, kes asutas jaekaubandusketi Metro, edastab examiner.com.

89-aastase Beisheimi esindaja kinnitas, et mees kaotas haiguse tõttu lootuse. Ta leiti eile surnuna oma kodust Baierimaalt Rottach-Egernist.

Beisheim oli üks neist, kes lähtus äri loomisel kontseptsioonist «cash and carry». Metro AG on maailmas suuruselt neljas jaekaubandusgigant.

Viimastel aastatel oli firmal rahalisi probleeme ning müük kahanes. Firma juhtide sõnul on selle põhjuseks Euroopa raske majanduslik olukord.

Beisheim oli lesk ja ta tal ei ole lapsi. Sakslase testamendis seisab, et ta vara tuleb jagada kahe fondi vahel, mis toetavad kultuuri- ja äriprojekte.

Saksa meedia andmetel kuulus Beisheim natsi-Saksamaa relva SSi. Esindaja sõnul ei olnud ta ohvitser, vaid tavaline reamehest käsutäitja.

Hoolimata jõukusest ei olevat mehe elu õnnelik olnud ning ka oma elu lõpus ei nautinud ta vara, vaid kannatas haiguste all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles