Alkeemia Akadeemia arutleb: mis on õnneliku suhte saladus?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Tiitus
Tiina Tiitus Foto: Hele-Mai Alamaa

Homme, kolmapäeval, 13. veebruaril kell 19 toimub Von Krahlis eluülikooli täiendõppe sündmustesarja Alkeemia Akadeemia kolmas osa, kus õnnelike lähisuhete ning naise ja mehe rollide teemal arutlevad suhtenõustajad ja terapeudid Tiina Tiitus ja Martin Kruusvall.

Tänases maailmas on lähisuhetes tihti segadust tekitavaks teemaks naise ja mehe rollid, mis on viimastel aastakümnetel üsna jõuliselt muutunud. «Kaasaja suhete põhiprobleem on see, et mehed ei suuda võtta vastutust ei enda ega oma pere eest ja kannatamatud naised võtavad ise kähku selle vastutuse enda õlule. Lahendus pole kerge. Naine peab selleks teadvustama ning vastu võtma oma missiooni, et ta on maailmas armastuse ja harmoonia maaletooja. Ja mees peab lisaks eesmärkidele sõita läbi Tartu maraton ja sattuda Äripäeva dividendimiljonäride edetabelisse lisama ka eesmärgi saada Tõeliseks Meheks,» arutleb sel teemal suhteterapeut Martin Kruusvall.

«Õnnelik suhe on nagu värske õhk: kerge, lihtne ja märkamatu. Meie hirmud armastuse kohta on õpitud. Armastus ei nõua ohvreid, kompromisse ega tõestust. Me ei pea tegelikult üldse suhtes olema, see on meie esimene vaba valiku koht. Me vajame suhet kui oma tunnete ja tõekspidamiste peeglit,» mõtiskleb lähisuhete teemal üks esinejatest Tiina Tiitus. Kolmapäeva õhtul Von Krahlis toimuva Alkeemia Akadeemia vestlusringis saab esinejatelt küsimusi küsida ka publik.

Isikliku arengu nõustaja Tiina Tiitus lõpetas ERKI (praegune Eesti Kunstiakadeemia) moekunsti eriala cum laude ning töötas pikalt ja edukalt moerindel. Alates 2007. aastast on ta tegelenud aktiivselt esoteeriliste teemadega ja end selles vallas harinud, õppinud muu hulgas ka Elektromagnetvälja Tasakaalustamise Tehnikat (EMF) ja Emotsionaalse Vabastamise Tehnikat (EFT). Alates aastast 2010 annab ta personaalseid konsultatsioone ja loenguid, millest tuntuim ja menukaim teema ongi «Õnnelik suhe».

Terapeut Martin Kruusvall arvab, et tugev inimene on see, kes julgeb endale tunnistada, et on hetkel ummikus ja vajab abi, mis on esimene samm positiivsete muutuste poole. Tema enesearengu teekond algas üle viieteistkümne aasta tagasi ja viis teda erinevate Õpetajate juurde, sealhulgas India pühakud ja Himaalaja mungad. Aastate jooksul on ta praktiseerinud mitmeid enesearengu tehnikaid ja meditatsioone ning õppinud erinevaid teraapiaid – metameditsiini, hüpnoteraapiat, holistilist teraapiat. Kõik tema elusündmused, nii võidud kui ka suured kaotused, on olnud tema jaoks kui eksamid, mis on talle tõestanud, et vaimsed ja psühholoogilised tarkused toimivad

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari. Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi. Varasematel sündmustel on esinenud: Igor Volke, Einar Laigna, Andres Juur, Mai-Agate Väljataga, Aigi Vahing, Tommyboy, Ain Mäeots. Moodsale, avatusest ja arenemisest huvitatud inimesele loodud enesearenguportaal alkeemia.ee õpetab muutumise kunsti, elamise teadust ning mitmekülgset ja holistilist maailmakäsitlust. Alkeemia.ee käsitleb keha, hinge ja vaimu valdkondi ning peavoolumeedias vähem tähelepanu saanud teemasid: inimese terviklik tervishoid, keskkond ja roheline elustiil, altervatiivsed maailmavaated, innovaatilised tulevikuvisioonid, müstilisem pool maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles