Vigastatud sõdurid šokeerisid prints Harryt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry
Prints Harry Foto: Reuters / Scanpix

Briti kuningakoja prints Harry, kes pöördus tagasi tegevteenistuselt Afganistanis, nimetas kodumaad teenides viga saanud sõdureid kangelasteks.

Harry jõudis tagasi Suurbritanniasse eile, saabudes koos kahe vigastatud sõduriga, kirjutab entertainmentwise.

«Meiega samas lennukis olid kaks vigastatud kutti, kes olid põhimõtteliselt terve tee koomas,» rääkis Harry. «Üks neist oli kaks jäset kaotanud – vasaku käe ja parema jala – ja teise kuti elu päästis tee peal ees olnud kaaslase keha, aga ta sai šrapnellikillu kaela.»

«Ma ei ütleks, et olin kangelane. Nemad on kangelased, nemad on need kutid, kelle ootamatu miin oma riigi teenimise, hariliku patrullkäigu ajal tükkideks lasi. Olin veidi šokeeritud,» sõnas prints. «See nöörib natuke su kõri, kui tead, et sellised asjad juhtuvad.»

Vaatamata jubedatele elamustele kavatseb prints lähiajal taas eesliinile suunduda. «Mulle meeldiks jälle välja minna ja ma juba mainisin oma ohvitserile, et tahaksin väga-väga varsti tagasi minna,» ütles Harry.

Praegu pühendab prints aga kaks nädalat oma kallimale Chelsea Davyle, kelle ta Aafrikasse safarile viib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles