Lenna Kuurmaa: Sisult meeldis kõige rohkem «Hõbepulm», reaalne maailm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» kaheksas finaalsaade 
Lenna Kuurmaa
«Eesti otsib superstaari» kaheksas finaalsaade Lenna Kuurmaa Foto: Jelena Rudi

Neljapäeval, 7. veebruaril esilinastus Tallinnas Solarise kinos kolmikfilm «Karikakramäng II». Kolmest lühifilmist koosnev kassett vaatles kolme erinevat eluiga, kus inimene on sunnitud langetama otsuseid, mis mõjutavad tema ülejäänud elu.

Muusik Lenna Kuurmaa kommentaar nähtule:

«Aitäh, et sa minuga juhtusid» võttis terve aja hoogu. Dialoogid olid ähmased ja teadlikult indie.  Midagi jäi siiski puudu.

«Foto» oli väga hea, olemuselt terviklik ja mõjuvate rollidega.

«Hõbepulm» meeldis samuti väga, eriti head olid koduvideona filmitud kaadrid. Sisult meeldis kõige rohkem «Hõbepulm», reaalne maailm. 

Üks kolmest esilinastuvast filmist on Katrin Maimiku kirjutatud ning koos Jan Erik Nõgistoga lavastatud «Foto».

Filmi  stsenaarium oli 2009. aasta Nisi Masa Estonia stsenaariumivõistluse võidutöö, mida on stsenarist noori filmitegijaid toetava programmi Nisi Masa töötubades nii Prantsusmaal kui Rumeenias arendanud.

«Foto» peategelaseks on 30ndates Maarit, kes elab koos oma kiusliku ja manipuleeriva isaga. Kuna Maarit pühendab kogu oma aja ja energia invaliidistunud isa eest hoolt kandmisele, siis on ta pidanud loobuma noore naise täisväärtuslikust elust. Tal ei ole tõsisemaid suhteid meestega ning pole ka saanud lapsi.

Aga bioloogiline kell tiksub. Ühel päeval kohtab Maarit 9-aastast poissi Rainerit. Nende vahel tekib kummaline suhe. Filmi peaosades on Helen Ehandi, Arvo Kukumägi ja Henry Orlov. Filmi on tootnud Kuukulgur Film.

Teised kolmikusse kuuluvad filmid on Elina Naani «Aitäh, et sa minuga juhtusid» ning Andres Maimiku ja Katrin Maimiku «Hõbepulm».

Esimene  film on neljast noorest inimesest, kes  sõidavad  väikesele seiklusele läbi suvise Eestimaa. Teekonnal avastavad nad, et nendevahelised suhted on palju vastuolulisemad, kui välja paistab. Selles armusuhete sasipuntras peavad poisid langetama valiku, mis määratleb, kes nad on ja mis neist elus edasi saab.

Mängivad Ivo Reinok, Johannes Naan, Liis Lindmaa, Kristiina Hortensia Port. Filmi on tootnud Editt, Romän & Muuskuri.

«Hõbepulm» on kurbnaljakas lugu keskealisest paarist, kes otsustavad suurejooneliselt tähistada oma saabuvaid hõbepulmi. Klopitakse puhtaks vana pulmakleit ning aetakse see kärinate saatel pereemale selga.

Alguses tundub, et kõik sujub ladusalt, aga peo käigus hakkab ideaalne fassaad tasapisi laiali pudenema ning paljastuvad aastaid allasurutud konfliktid, hirmud ja kompleksid. Peaosades Anne Reemann, Eero Spriit ja Loore Martma. Filmi on tootnud Kuukulgur Film.

Filmi «Karikakramäng II» pikkus on 70 minutit.

Film hakkab jooksma Tallinnas kinodes Sõprus, Artis, Solaris ning jõuab Viljandisse, Pärnusse, Tartu ja mujale üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles