Rowan Atkinsoni autoremont läks maksma 910 000 naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rowan Atkinson
Rowan Atkinson Foto: SCANPIX

Briti komöödianäitleja Rowan Atkinson esitas kindlustusfirmale oma McLaren F1 superauto parandamise eest 910 000 naelase arve.

Näitleja sattus 2011. aasta augustis liiklusõnnetusse, sõites teelt välja ning sattudes liiklusõnnetusse, edastab The Telegraph.

Ta sai selles õnnetuses kehavigastusi. Õnnetus leidis aset Cambridgeshire`is Haddonis 605A kiirteel mitte kaugel tema Northamptonshire´i kodust.

Tehnikutel kulus neli nädalat kannatada saanud autole ekspertiisi tegemiseks ning arvutamiseks kui palju see maksma läheb.

Kindlustusfirma pidi siis otsustama, kas auto on parandamist väärt või tasuks see asendada. Leiti, et parandamine on odavam.

Auto oli rohkem kui aasta Surreys Wokingis McLareni ekspertide käes.

Atkinosn ostis selle sportauto 1997. aastal 640 000 naela eest. See masin suudab maksimumkiiruseks saavutada 384 kilomeetrit tunnis. Seda oli näha ka ta esimeses Mr. beani filmis.

15 aastaga on selle auto väärtus kasvanud. Möödunud aastal müüdi sama marki masinat näiteks 3,5 miljoni naela eest.

Pärast 16 kuu pikkust vahet istus Atkinson jälle McLareni rooli, kirjeldades, et see oli nagu «paneks selga vana sviitri».

Näitleja sõnas sellel kuul antud intervjuus väljaandele Classic and Sports Car, et ta ei peida oma kallist autot nagu mänguasja.

«Ma ei ole kollektsionäär. Mulle ei meeldi kappi peitmise sündroom. Mulle tekitab meelehärmi kui autosid peidetakse nagu kunsti või kulda Šveitsi pankadesse,» lausus näitleja.

Atkinsonile kuuluva masina MBW mootor tagab selle, et auto kiirendus nullist kuni 100 on 3,2 sekundit.

Atkinson esines oma masinaga ka «Top Gearis», saavutades seal kiireima ringiaja 1minuti ja 42,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles