Hitchcock nägi oma õudusfilmi «Psühho» komöödiana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock Foto: SCANPIX

Briti režissöör Alfred Hitchcock nägi ise oma kuulsaks saanud õudusfilmi «Psühho» komöödiana.

Nüüdseks õudusklassikaks saanud linateose oli 1960. aastal kui ta vaatajate ette jõudis väga uuelaadne ja šokeeriv, edastab The Telegraph.

Selles oli ebatavaliselt suures koguses vägivalda ja seksuaalsust. Selle filmi kuulus dušistseen, milles peategelasest naine mõrvatakse, nimetati tänapäeva kinokunsti parimaks surmastseeniks.

BBC arhiividest leitud materjal paljastas, milline oli Hitchcocki tegelik eesmärk selle filmiga.

Hitchcock plaanis esmalt teha hoopis niinimetatud musta komöödiat, mis vaatajaid šokeeriks.

«Tegin kunagi filmi «Psühho». Paljud ütlesid, et see on kohutav. Minu jaoks oli selle sisu hoopis üsna lõbus ja naljakas. Mulle tuli üllatusena, et paljud seda nii tõsiselt võtsid,» selgitas režissöör 1964. aastal.

«Psühhot» peetakse Hitchcocki parimaks linateoseks. Selle aluseks oli romaan, mis põhines USA sarimõrvari Ed Geini elul.

«Minu eesmärgiks oli inimesed karjuma panna, samas mitte aga neis õudust tekitada. Kui aga minna õuduse doseerimisega liiga kaugele, võib see teistmoodi mõjuda,» nentis režissöör.

BBC audioraamatute firma AudioGo esindaja kinnitas, et Hitchcocki eesmärk oli teha midagi komöödia sarnast, mitte aga õudust äratavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles