Progeroki legend Fish esineb oktoobris Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fish
Fish Foto: promo

5. oktoobril rõõmustab üle pika aja eesti publikut FISH andes kontserdi Tallinnas Rock Cafe’s oma uue «The Moveable Feast» kontsertturnee raames.

Üle viie aastase pausi järel annab edukalt häälepaelte kasvaja seljatanud Fish eeloleval suvel välja oma arvult kümnenda stuudioalbumi «A Feast of Consequences» ning läheb kontserttuurile.

Fish esines viimati Eestis 2006 aasta sügisel, kui andis kontserdi lõpuni väljamüüdud Rock Café’s.

Fishi peetakse Peter Gabrieli ja Phil Collinsi kõrval üheks karismaatilsemaks progeroki artistiks. Tema kontsertkavad on alati põhjalikult läbimõeldud ja esitatakse nii päris uusi kui ka vanu palasid.

Fish kodanikunimega Derek William Dick sündis Šotimaal Edinburgi lähedal 25. aprillil 1958. aastal. Enne muusikukarjääri algust töötas hiiglasekasvu šotlane (pikkus 198cm) bensiinijaamas, aednikuna ja metsamehena.

Oma muusikukarjääri alustas ta rohkem kui 30 aastat tagasi saavutades laiema tuntuse kaheksakümnendate progressiivse rocki lipulaeva Marillioni solistina. Kuueaastase koostöö tulemusena salvestas Fish Marillioniga 4 suurepärast stuudioalbumit ja 2 kontsertalbumit.

Tuntuim Marilloini album on 1985. aastal ilmunud «Misplaced Childhood» mille suurimaks hitiks sai armastusballaad «Kayleigh» jõudes Inglismaa edetabelite tippu. Pärast edukaid pikki kontsertturneesid maailma erinevates paikades lahkus 1988. aastal Fish Marillionist ja alustas soolokarjääri. Alates 1991. aastast, mil ilmus tema esimene sooloalbum «Internal Exile», on Fish ilmutanud kokku 9 stuudioalbumit ning hulganisti kontsertalbumeid oma arvukatelt kontsertturneedelt.

Lisaks rockmuusiku karjäärile on Fish tuntud ka kui filminäitleja. Ta on esinenud kokku kümnes filmis ja telefilmis, millest tuntumaid on roll TV seriaalis «Zorro». Tänu oma teravale keelele ja üliheale vestlemisoskusele on Fish sage külaline ka Inglise TV komöödiates.

FISH’i kontsert toimub Tallinnas Rock Cafe’s laupäeval 5. oktoobril kell 21:00. Piletid on müügil Piletilevis www.piletilevi.ee

Müüki tuleb piiratud arv fännipileteid soodushinnaga 24 eurot, ülejäänud piletid on hinnaga alates 29 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles