Ivo Linna jäi juubelituuri menust keeletuks

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna on publikuhuvist vaimustuses: «Jumal tänatud ja tere tulemast!»
Ivo Linna on publikuhuvist vaimustuses: «Jumal tänatud ja tere tulemast!» Foto: Toomas Huik

Kuuldes, et Piletilevi edetabelis jääb Ivo Linna juunikuine juubelituur menukuselt alla vaid laulupeole, võtab laulumees pika hingetõmbepausi: «See võtab mind tummaks, täiesti sõnatuks!»




Peatselt 60. sünnipäeva tähistava Ivo Linna juubelituuri korraldaja, Star Managementi tegevdirektor Mirko Miilits aga seda fakti just kinnitab. «Ainuüksi Saaremaa kontserdile on juba müüdud üle tuhande pileti ja see number kasvab ilmselt seoses sooja saabumisega iga päevaga,» ütleb ta.



Linna ise nendib, et on küll heast tulemusest keeletu, kuid ometi pole ta kontserte andes iial mõelnud publiku arvukuse peale.



«Ega see muidugi mingit muutust tee, sest ega suurem publikuhulk suurenda vastutust. See peab olema kõrgel vaatama sellele, kas platsil on kolm või kolm tuhat inimest,» arutleb ta. «Igatahes on see tõeline rõõmusõnum! Jumal tänatud ja tere tulemast!»



Kava kokkupanekul on Iff tõsist vaeva näinud ning pidanud hitisajust välja praakima tervelt kakskümmend viis lööklaulu. «Mul on ju laval olemise aastaid korjunud üle neljakümne ja lindistanud ei teagi, mitusada lugu,» selgitab menulaulja.



Esimesse nimekirja, mille nad koostasid koos Antti Kammistega, mahtus 60 pala, kuid Linna arvates oleks kõigi nende ettelaulmine rahva piinamine – kontsert kestaks viis-kuus tundi.



Nõnda leiti kuldne kesktee: mõned menukid vormitakse seetõttu popurriideks. «Pealegi võime ju kava muuta. Tavaliselt paneb tuuri esimene kontsert asja paika. Võib-olla näiteks ei lähe mõni lugu üldse rahvale korda.»



Oma õigel sünnipäeva päeval, 12. juunil annab Iff Saaremaal Kuressaare lossihoovis väärika juubelikontserdi, sünnipäeva puhul toimub ka 17.–26. juulini suurejooneline kontserttuur «Iff 60», kus löövad kaasa Ivo Linna head sõbrad Anne Veski, Maarja ja Koit Toome ja mitmed teised tuntud lauljad ja muusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles