Maailma kõige pikem kass suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri maailma kõige pikem kodukass, kes kandis nime Stewie
Suri maailma kõige pikem kodukass, kes kandis nime Stewie Foto: SCANPIX

Suri maailma kõige pikem kodukass, kes kandis nime Stewie.

Rohkem kui 120-sentimeetrine kass lahkus selle nädala esmapäeval oma kodus USAs Nevada osariigis Renos, edastab The Telegraph.

Kassi omaniku Robin Hendricksoni sõnul oli kass kaheksa-aastane.

Guinnessi rekordite raamat kinnitas Stewie rekordiomanikuks 2010. aasta augustis. Kassi mõõdeti siis ja ta pikkuseks saadi ninast saba otsani mõõtmisel 121,25 sentimeetrit.

Tuhanded fännid on Facebookis Stewiele järelhüüdeid kirjutanud ning omanikule kaastunnet avaldanud.

Seda kassi kasutati ka eakate teraapias Reno eakatekeskuses ning aitas loomakaitsjaid propageerida loomade hella kohtlemist.

«Stewie oli väga seltsiv ja talle meeldis inimestega kohtuda. Ta oli paljudele toeks. Olen selle eest, et ta minu elus oli, väga tänulik,» lausus Hendrickson.

Stewie täisnimi oli Mymains Stewart Gilligan. Hendrickson ostis selle kassi 2005. aastal Oregonist Hermistonist. Veel möödunud kuul osales Stewie Portlandis rahvusvahelisel kassinäitusel.

Guinnessi rekordite raamat on hakanud otsima Stewie asemele uut rekordkassi.

Stewiel diagnoositi 2012. aastal lümfikasvaja. Ta sai keemiaravi ning vabanes vähist. Kuid see haigusevaba periood jäi lühikeseks, sest veterinaar leidis üsna pea uue kasvaja ta neerudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles