A.Human esineb Rabarockil!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Human
A. Human Foto: Rabarock
Eelmise aasta üks põnevamaid Suurbritannia uusi bände A.Human esineb Rabarockil! Järvakandis viiendat korda toimuv festival avab muusikasuve 12. ja 13. juunil.

Väga tõenäoliselt inspireerib A.Human oma kuulajaid kandma triibulisi sokke, arvab briti kuulus päevaleht Guardian, paigutades nad oma «uue artisti» eriartiklisse. Aga mitte ainult - ennustas neile ka edu samas suunas kui Reverend & the Makers või Art Brut, kellest viimastega A.Human ka hiljuti tuuritas. Eelmine aasta oli A.Humani debüütalbum artistide nagu MGMT, Kings of Leon ja MIA kõrval Sunday Times Style kogu aasta kuue kõige hädavajalikuma albumi nimekirjas ning neljas «Top 10 Albums of the Year» Independenti aasta kokkuvõttes.

Nende debüütalbum, «Third Hand Prophecy», tõstab esile nende maailmavaate, mille märksõnaks võiks olla düstoopia, ning omapärase muusika, mis segab tundeküllaselt kokku nii rocki kui elektroonika. Nende lugudel on pealkirjad nagu «Post-Postmodern Anxiety Blues» ja need räägivad hea ja halva võitlusest. «Ma olen närvilise meelelaadiga murelik persoon,» seletab laulja Dave Human lugude tausta, «kuid mulle meeldib vaadata asju ka nende naljakast küljest.» Londonist pärit A.Human küsib, mida tähendab üldse olla inimene? Rõhutades identiteedi, inimlikkuse ja kohanemise küsimusi, on kõigi bändiliikmete artistinimedes «Human» - sarnaselt nagu tegi seda Ramones.

Olles tõestanud end juba festivalidel nagu Glastonbury, Dot to Dot ja Lovebox, on A.Human ka selle aasta Rabarocki laval. Raadio 2-e muusikajuht Erik Morna kommenteerib nende kontserti eelmise aasta Eurosonic festivalil: «Laulja, kes nägi välja nagu noor Robert Plant, elas põhiosa ajast lava ees rahva keskel. Ühel hetkel võttis ta mingil kutil videokaamera käest ja ronis talle kukile ise kõike filmides ja samal ajal lauldes. Naiivselt arvasin, et kui koju jõuan, on nad jõudnud juba maailmakuulsaks saada, ja ma ei saa aru, miks see siiani nii pole! Õnnestus ka nende plaat hankida - see on küll hea, aga laivis on nad veel paremad. Kontsert oli üks läinud aasta suuremaid kontserdielamusi igal juhul!»

Rabarocki esinejatest on välja kuulutatud juba Gary Numan (UK), Ladytron (UK), KMFDM (GER), Static-X (USA), These New Puritans (UK), The Wildhearts (UK) ja Viikate (FIN)! Kodumaistest esinejatest on kinnitatud Pantokraator, Metsatöll, Kosmikud, Velikije Luki, Pedigree, No-Big-Silence, Popidiot, B.D.Ö. ja Zetod!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles