Psühholoog: lapsepõlves füüsiliselt karistatutel on hiljem seksuaalprobleeme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karistamine.
Karistamine. Foto: kids.org

USAs New Hampshire-Durhami ülikooli psühholoogi poolt tehtud uuringud näitasid, et lapsepõlves füüsiliselt karistada saanutel on täiskasvanueas seksuaalprobleeme.

Sellel teemal neli erinevat uuringut teinud psühholoog Murray Straus sõnas, et isikutel, keda lapsepõlves on löödud ja füüsiliselt karistatud ,võib täiskasvanueas esineda probleeme seksuaalsusega ning ohtlikku seksuaalkäitumist, kirjutab foxnews.com.

«Tavaliselt valivad lapsepõlves peksa saanud partneriks inimese, kes tema füüsilist või ka verbaalset «karistamist» jätkab. Selline suhe on oma olemuselt tavaliselt masohhistlik,» nentis uurija.

Murray Strausi arvates peaks inimesed seksuaalkomplekside ja –probleemide juuri otsima lapsepõlvest.

«Kui jätkatakse lapsepõlve käitumismustrite kordamist, siis see ei aita täiskasvanuelu segavatest kompleksidest vabaneda, vaid süvendavad neid. Paljud lapsepõlves füüsiliselt karistada saanud on aga hakanud peksmist nautima, saades sellest mõnutunde ning nad ei taha sellest loobuda,» lausus uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles