Hoidke alt! Rock Summer tuleb taas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock Summer 25 pressikonverents Tallinna Lauluväljakul. Festivali peakorraldaja Jüri Makarov. Vasakul Mikk Trgo ja Ivo Linna.
Rock Summer 25 pressikonverents Tallinna Lauluväljakul. Festivali peakorraldaja Jüri Makarov. Vasakul Mikk Trgo ja Ivo Linna. Foto: Toomas Huik

Sel suvel toimub üritus taas Rock Summer, kinnitasid selle korraldajad Jüri Makarov ja Mikk Targo ETV «Tähelaevas».  Uskuge või mitte, aga piletidki on juba müügis.

Esimene Rock Summer toimus 25 aastat tagasi

Aastal 1988 toimunud esimene Rock Summer kandis nime «Glasnost 88».  See toimus Tallinna lauluväljakul ja kestis kokku kolm päeva. Rahvast oli kohal 150 000 inimese ringis.

90ndate läks suurejooneline üritus pankrotti. 2008. aastal rääkis Makarov Õhtulehele: «Aeg sai otsa.» Ta lisas: «Pangad müüdi välismaalastele, toetussummad vähenesid, uus reklaamiseadus keelas Philip Morrisel oma toodangut reklaamida.»

Pühapäevahommikuses «Tähelaevas», kus külaliseks oli muusik Mikk Targo ja üheks intervjueeritavaks ka kunagine Rock Summeri isa, Jüri Makaraov, teatasid mehed, et legendaarne üritus tuleb taas ja leiab aset juba selle aasta juunis.

Targo jutustas, kuidas ta sõitis mööda Piibe maanteed ja nägi enda ees üht vana rohelist Žigulit. Ta tahatis oma autoga sellest mööduda, kuid siis märkas, et tolle auto tagaklaasil oli silt «Kohtumispaik Rock Summer». Targo jäi oma autoga Žiguli taha. «Kõik elu käis silme eest läbi. Kõik need summerid, kus publiku hulgas olin, helistasin Jürile ja pidasin emotsionaalse kõne.»

«Ta mitte ei helistanud, ta tuli isiklikult kohale ja rääkis mu ära,» tunnistas Makarov.

Vaata lisaks SIIT!

Jääme põnevusega ootama, kas Rock Summeri hiigelajad võivad tõesti korduda!

Mida sina arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles