Galerii: Ilmar Taska lavastuse «Jah, härra peaminister» pidulik esietendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 1. veebruaril toimus Vene Draamateatris Ilmar Taska lavastuse «Jah, härra peaminister» pidulik esietendus.

Peamiselt filmirežissöörina tuntud Ilmar Taska (59) kavandas kõlava nimega teatritüki, Inglise dramaturgide Jonatahn Lynni ja Anthony Jay «Jah, härra peaminister» 18. jaanuaril Vene Teatris lavale tuua, kuid esietendus lükati tehnilistel põhjustel ootamatult edasi. Saatuslikuks saigi Taska vähemalt siinmail veel uudne lähenemine teatrisaalile!

«Me otsustasime lava ümber pöörata ehk teisisõnu – rahvas saab nüüd istuda lava peal ning etendus ise toimub saalis,» seletab Taska. «Inimesed saavad laval olles nautida Vene Teatri ilu, kenasid lühtreid ja lagesid. Selleks, et kõik ära mahutada, tuli tellida spetsiaalsed pingid. Saalipõrand jääb tühjaks ning see saab olema suurepäraseks dekoratsiooniks peaministri kabinetile.»

Kuigi Taska tuli sellele ideele juba enne 18. jaanuari, osutuski komistuskiviks just tellitud toolide viibimine. Nii nihutati esietendus 1. veebruarile. Korraga saab etendust uudistada 140–150 inimest.

Esietendus oli märkimisväärne ka seetõttu, et samal päeval tähistas «Jah, härra peaminister» peaosatäitja Leonid Ševtsov oma 75. sünnipäeva!

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles