USAs tekkis füüsika eksamiküsimustest skandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs tekkis füüsika eksamiküsimustest skandaal
USAs tekkis füüsika eksamiküsimustest skandaal Foto: SCANPIX

USAs Floridas Fiways tekkis skandaal füüsikaeksami küsimuste tõttu.

Füüsikaõpetaja Dean Liptak küsis oma füüsikaeksamil väga ebatavalisi ja vägivaldseid küsimusi, kirjutab iltasanomat.fi.

Üks küsimustest kõlas: kui põhja suunas sõitva auto kiirus on 100 meetrit sekundis ning see sõidab üle imiku, kelle liikumishulk on 800 kilogrammi meeter sekundi kohta, siis mis on auto mass?

Teine küsimus: kui 50-kilogammise õpilase liikumishulk on 500 kilogrammi meeter sekundi kohta kui õpetaja ta vastu seina viskab, siis millise kiirusega põrkab õpilane vastu seina?

Kaheksa aastat õpetajana töötanud ja õpilaste seas väga populaarne Liptak oli varem elukutseline maadleja. Arvatakse, et eksamiküsimuste koostamisel lähtus ta huumorist.

Fiway kooli juhi sõnul füüsikaeksami küsimuste juhtumit uuritakse. Samuti on Liptakilt küsimuste kohta aru päritud. Kool ei soovinud rohkem asja kommenteerida.

Möödunud aasta märtsis kaotas üks Washingtoni õpetaja töö kui paljastus, et ta oli kolmanda klassi matemaatikatunnis kasutanud näiteid, kus olid kannibalid, inimeste küpsetamine ahjus ja laste ajusse tunginud sipelgad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles