Danny Trejo: kanepit tegin kaheksaselt, heroiini 12-aastaselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Trejo filmis «Pilet Vegasesse».
Danny Trejo filmis «Pilet Vegasesse». Foto: Kaader filmist

Danny Trejo («Machete») on tuntud meile kui igavene «kurikael» Hollywoodi märulites. Teda vaadates juba tekivad nii mõnelgi külmavärinad. Näitleja elu pole aga sugugi olnud lihtsate killast ning oma intervjuus ajakirjale FHM rääkis ta oma kurioossest minevikust ning sellest, kuidas ta vanglast Hollywoodi sattus.

Danny Trejo alustas kanepitarbimist juba kaheksa-aastaselt, kui tema enda lihane onu talle seda pakkus. Edasine allakäik oli juba plaanipärane, 12-aastaselt proovis ta juba heroiini ning 14-aastaselt alustas kurjategija karjääri.

«Mu onu lihtsalt ütles mulle üks päev, et poiss sul on karjääri vaja. Võta püstol ja röövi mind. Ma muidugi ei avaldanud talle muljet, kuid kui ma esimest korda röövisin kedagi, siis see naine lihtsalt minestas ja see oli lihtne. Sooritasin kõik oma kuriteod narkouimas ning mida aeg edasi, seda rohkem ei saanud ma aru, kas röövin sellepärast, et vajan raha narkootikumide jaoks või lihtsalt selle põnevuse pärast, mida see tekitas,» rääkis Trejo.

Näitleja veetis 11 aastat oma elust vanglas erinevate narkootikumide ning kallaletungidega seotud kuritegude eest.  Pärast vanglast vabanemist pühendas näitleja oma elu teiste aitamisele ning tänu «12 sammu» programmile suutis ta ka ise kaineks jääda ning teistele nõustaja eest olla. Ühel oma nõustamisel kohtus Trejo ühe filmiäris tegutseva noormehega, kes palus tal võtetele moraalseks toeks kaasa tulla. Tegemist oli filmiga «Runaway train», kus filmiti just parajasti vanglastseeni.

«Minu meelest oli see üks armsamaid asju, mida olin näinud. Mehed üritasid oma pealejoonistatud tätoveeringutega kõvasid kutte mängida ning tulid minult küsima, et kas nad tundusid ikka nagu päris vangid, millepeale ma naersin, et vanglas oleksid nad olnud kellegi naised. Filmitegijad tulid siis minu juurde ja küsisid, et kas ma oskan käituda nagu vang. Vastasin siis lihtsalt, et eks ma proovin,» naeris Trejo. Sealt edasi tulid juba järgmised pakkumised ning rollid filmides nagu «Kuumus» (Heat), «Ehast Koiduni» (From Dusk till Dawn), «Vanglaekspress» (Con air) ja «Desperado», mis tõstsid Danny Hollywoodis staari staatusesse.

Filmis «Pilet Vegasesse» mängib Danny Trejo samuti narkodiilerist kurikaela, kelle valdustesse satuvad neli Las Vegasesse eksinud venelast. Nimelt võidavad venelastest noorpaar Maks ja Lisa lotoga 5 miljonit dollarit ning peavad võidu kättesaamiseks koos sõpradega Ameerikasse reisima. Seal kohtuvad nad igasuguste petturitega, kes kõik soovivad nende raha endale saada. Uus hoogne komöödia Danny Trejo'ga «Pilet Vegasesse» jõuab Eesti kinodesse juba 8. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles