«Eesti otsib lemmiklaulu» telefonihääletuse võitis «Laula mu laulu, helisev hääl»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask saates «Eesti otsib lemmiklaulu»
Jana Kask saates «Eesti otsib lemmiklaulu» Foto: Sven Tupits / Fotogeen / TV3

TV3 saatesarja «Eesti otsib lemmiklaulu» välismaa autorite laulude saate võitis Ivo Linna repertuaari hitt «Laula mu laulu, helisev hääl», mida seekord esitas Jana Kask. Televaatajate häältest 49,6% kogunud laul kõlab seega ka saatesarja finaalis 24. mail.

Rahvahääletuse võitu ennustasid laulule ka saates osalenud akadeemia liikmed Ivar Must, Owe Petersell ja Antti Kammiste. Ivar Must ütles laulu ja esitust kommenteerides, et tänu headele artistidele püsivadki mõned laulud mitukümmend aastat populaarsetena.

«Kui ka 20 aasta pärast valitakse taas Eesti lemmiklaulu, olen kindel, et tänu Jana suurepärasele esitusele kõlab see laul ka siis,» ütles Must. Jana esitus lummas ka laulu originaalesitaja Ivo Linnat.

Telefonihääletusel teiseks jäänud «Vildist kübar» Tanel Padari esituses kogus 22,6% häältest. Ivo Linna ja 8-aastase Matri Joosua Hollmani lauldud «Kikilips» jäi kolmandaks.

Teise lauluna pääses finaali akadeemia punktidega «Naerata», mida saates esitas Pearu Paulus. Üks Eesti kõigi aegade populaarseimad laule «Naerata» oli originaalis Briti vähetuntud bändi Flying Machine ainus tuntum laul, 1969. aastal kirjutatud «Smile A Little Smile For Me».

Samal aastal sündis laulust eestikeelne versioon Emil Laansoo eestvedamisel. «Tol ajal töötas Laansoo ainult superstaaridega, nagu Georg Ots, Heli Lääts ja Uno Loop, seetõttu oli suureks üllatuseks, et ta valis tundmatu, 18-aastase Joala oma ansambliga laulma,» meenutas raadioajakirjanik Olavi Pihlamägi.

«Naerata» teine tulemine oli 1994. aastal, kui selle lauluga sai tuule tiibadesse 2 Quick Starti karjäär.

Kokku kõlab «Eesti otsib lemmiklaulu» saatesarjas 64 laulu, mis jagunevad kaheksa temaatilise saate vahel. Saadetest edasi pääsenud 16 laulu esitatakse uuesti finaalsaates, kus televaatajad valivad neist oma absoluutse lemmiku.

Rahva poolt pakutud ja saatesse kandideerinud laulude täisnimekirjaga ning akadeemia koosseisuga saab tutvuda TV3 kodulehel lemmiklaul.tv3.ee. Sealsamas saab ka kuulata kõiki saates kõlanud laule ning vaadata fotosid kontsertidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles