Fotograaf jäädvustas hülge ja kaheksajala võitluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikaru
Merikaru Foto: Wikipedia.org

Austraalias jäädvustasid sukeldujad, kuidas üks näljane hüljes püüdis kaheksajalast endale söömaaega saada.

Sukeldujate poolt Cecile nimeks saanud merikarul (Arctocephalus australis)  õnnestus ühest Octopus maorum kaheksajala liigi esindajast kinni haarata, edastab Daily Mail.

Hüljeste hulka kuuluvad merikarud elavad nii väikeste gruppidena kui üksinda.

Fotograaf Phil Davison tabas ebatavalise hetk Victoria osariigis Morningtoni poolsaarel asuva Rye kai juures olles koos kaaslastega sukeldumas.

«Otsustasin ujuda kai juures umbes 50 meetrit ja uurida, kas Cecile´i on kuskil. Seal ta oligi, kuid hülgel oli suus üks kaheksajala kombits. Tundub, et kaheksajalg nägi üllatunud välja. Samas ei olnud kaheksajalg vigastada saanud, sest vees ei olnud sellest loomast pärit tinti. Mõistsin kohe, et tabasin midagi ebatavalist,» sõnas fotograaf.

Fotograaf jätkas, et hüljes ujus tema ümber, tirides kaheksajalga kaasa ning püüdes temast suutäisi hammustada.

Davison lisas, et kaks looma liikusid üsna kiiresti edasi ning tal on nende jäädvustamisega probleeme.

Fotograafi sõnul lasi merikaru kaheksajalast lõpuks lahti, tehes seda peaaegu ta pea kohal.

«Sain teha umbes 15 pilti, enne kui mu kaameras hakkas tuli vilkuma,  näidates et patareid hakkavad tühjaks saama. Ma ei olnud sukeldumiste vahel patareisid laadinud,» sõnas Davison.

Davisoni sõnul paneb ta kaamera vahel kõrvale, et meelde tuletada, miks ta üldse vee alla läheb – sealset keskkonda nautima.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles