Kas tõesti peata pingviinid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningpingviinid(Aptenodytes patagonicus)
Kuningpingviinid(Aptenodytes patagonicus) Foto: SCANPIX

Briti loodusfotograafil õnnestus Atlandi ookeani lõunaosas asuval Lõuna-Georgia saarel jäädvustada hetk, mil kaks kuningpingviini (Aptenodytes patagonicus) oleks nagu peata.

Londonist pärit fotograafi Paul Goldsteini sõnul oli nähtu nii naljakas, et tal oli raskusi kaamera paigal hoidmisega, edastab Daily Mail.

Tegemist ei olnud siiski peata pingviinideta, vaid pingviinid olid oma pea tahapoole painutanud.

«Mul oli õnne, et sain tabada need kaks pingviini sellises asendis. Tavaliselt ei ole pingviinid üksinda, vaid neid on suur kari. Mul õnnestus õigel ajal oma kaamera üles saada. Nende pingviinide jaoks oli pea selliselt painutamine normaalne tegevus,» sõnas Goldstein.

Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saareb on Suurbritannia meretagused territooriumid Altandi ookeanis. Tegemist on minimaalselt asustatud alaga. Samas on need saared erinevate looma- ja linnuliikide liikide poolest rikkad. saartele korraldatakse loodusreise.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles