Hitleriks riietunud jalgpallur sattus juutide viha alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Gumprecht
Andre Gumprecht Foto: courriermail.com

Austraalias sattus juudikogukonna viha alla jalgpallur, kes ilmus jalgpalliklubi peole Saksa diktaatoriks Adolf Hitleriks riietatuna.

Saksamaal sündinud 33-aastane Andre Gumprecht kandis oma meeskonna Central Coast Mariners hooaja lõpupeol khakivärvi sõjaväevormi ja vuntse, mis kokku andis talle Hitlerit meenutava välimuse, kirjutab Reuters.

«Hitler oli koletis ja paljude jaoks on tema puhul tegemist tundliku teemaga,» sõnas Austraalia juudikogukonna pressiesindaja Ernie Friedlander.

Austraalia jalgpalliföderatsiooni juht Ben Buckley lausus, et Hitleriks riietunud Gumprecht peab oma käitumist selgitama.

«Jalgpalluri selline etteaste pole ainult lihtne rumalus, ta peab seda selgitama ka jalgpalliföderatsiooni ees,» lisas Buckley.

Endisel Ida-Saksamaal Jenas sündinud Gumprecht mängis Saksamaa teise liiga meeskondades, enne kui ta 2002. aastal siirdus mängima Austraalia meeskonda Perth Glory. Alates 2005. aastast on tema meeskonnaks Central Coast Mariners.

Ben Buckley kinnitusel saab karistuse ka teine mängija, Tony Widmar, kes enda sõnul oli riietunud jumalaks, kandes valget laia hõlsti.

«Mõlemate mängijate kostüümivalik näitab halba maitset ja nad peavad selle eest vastutama,» lausus Buckley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles