Julian Assange: Wikileaksi film on minuvastane rünnak

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Kõmulise meediaväljaande Wikileaks asutaja Julian Assange ründas Hollywoodis tehtavat filmi «The Fifth Estate», nimetades seda enda vastaseks propagandarünnakuks.

Assange lisas, et samuti rünnatakse selles Iraani, edastab rt.com.

Julian Assange`i mängib Briti näitleja Benedict Cumberbatch.  Assange`i kaaslast Daniel Domscheit-Brgi mängib Daniel Bruhl. 

Filmi režissööriks on «The Twilight Saga: Breaking Dawn» režissöör Bill Condon.

Filmitegijate sõnul ei ole nende eesmärgis, et see linateos Assange`ile meeldiks.

Linateos põhineb kahel raamatul: «Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange mille kirjutas Daniel Domscheit-Berg. Teine on raamat pealkirjaga «War on Secrecy by David Leigh and Luke Harding».

Assange nimetas tehtavat filmi valeks. Londonis Ecuadori saatkonnas elav Assange suhtles videopildi vahendusel Oxfordi ülikooli üliõpilastega ning selgitas oma seisukohti.

«Selles filmis ajab üks vale teist taga. Tegemist on suure propagandarünnakuga Wikileaksi, minu ja mu meeskonna vastu,» teatas Assange.

Samas ei ole seda videod veel pandud üles Youtube`i, kuhu Oxfordi ülikool tavaliselt oma videoid laeb.

Hollywoodi stuudio DreamWorks teates seisab: ««The Fifth Estate» käsitleb Wikileaksi varajast perioodi, mis kulmineerus rea ajalugu muutvate saladokumentide avaldamisega».

Filmis näidatakse, et Iraan on valmistamas tuumapommi.  Assange kommenteeris selle peale, et «Iraaniga püütakse tekitada sõjaline konflikt».

«Mis sellel meiega pistmist on? Võib minna aastakümneid, enne kui Wikileaksi mõju täies ulatuses avaldub. Selle tõttu ei saa see film olla lõplik,» lausus Assange.

Julian Assange on alates möödunud aasta 19. juunist olnud Londonis Ecuadori saatkonnas. Ecuador andis talle asüüli. Kui ta ehitisest lahkuks, saaks Briti politsei ta arreteerida ja Rootsile välja anda. Seal kahtlustatakse teda seksuaalkuritegudes ning soovitakse üle kuulata.

Hoolimata 2012. aastal tekkinud raskustest, plaanib Assange sellel aastal veel üks miljon uut saladokumenti avalikustada.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles