Superstaarisaate finalist Fredi Pärs kaalub USAsse kolimist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» finalisti
Fredi Pärsi teekond saates.
«Eesti otsib superstaari» finalisti Fredi Pärsi teekond saates. Foto: Viktor Burkivski

Superstaarisaates kuue finalisti hulka pääsenud Fredi Pärs, kelle ülim positiivsus ning särav naeratus ei jätnud külmaks kedagi, avaldas Buduaarile arvamust teemal, miks paljud noored Eestist ära kolivad. Kas ka Fredi on mõelnud siit lahkumisele ja kuhu ta minna plaaniks?

Eestist lahkus aastal 2012 rekordiline arv inimesi - eesmärgiks paremini tasustatud töökoht. Kuidas suhtub Fredi nendesse, kes siit lahkuda otsustavad?

«Kui võtta arvesse, et Soomes töötades saab näiteks ehitaja kõvasti suurema palga kui Eestis, siis miks mitte hoopis Soome kolida…»

«Aga eks igal asjal on oma plussid ja miinused. Seda ma tean, et Eestis näiteks lihttöötegijatele väga palju maksta ei taheta, mis on kindlasti suureks põhjuseks, miks siit lahkutakse. Mina seda pahaks ei pane, kui keegi Eestist ära kolib, sest soovib endale paremat elu. Meil kõigil on õigus elada täisväärtuslikult ja kui meie enda riik seda ei võimalda, siis tulebki võtta jalad kõhu alt välja ja otsida seda mujalt,» kommenteerib Fredi ning tunnistab, et ka tema on mõelnud mujale kolimisele.

«Olen küll mõelnud, et võiks paar aastat ka kuskil mujal elada. Välismaa on mind alati paelunud. Minu unistuste riik, kuhu kunagi kindlasti jõuda tahan, on USA. See on nii olnud juba väiksest saadik. Esiteks on seal rohkem võimalusi, sealne kultuur on kindlasti Eesti omast erinev, sealsed inimesed on teistsugused. Eesti jääb mulle alati kodumaaks, aga miks mitte käia maailmas ringi, kogeda teisi kultuure ja tutvuda erinevate inimestega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles