Google´i miljardär katsetas metroos uusi prille

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Brin
Sergei Brin Foto: SCANPIX

Otsingumootori Google kaasasutaja Sergei Brin on end ise üles töötanud miljardär.

Sel nädalal said paljud New Yorgi metrookasutajad üllatuse osaliseks, kuna nägid Brini seal sõitmas, edastab Yahoo News.

Metroorongis olnute sõnul kandis Brin teksaseid, pulloveri, jakki ja mütsi. Kuid tema puhul jäid eriti silma futuristlikud kõrgtehnoloogilised prillid.

Kuulsus  kandis Google Project Glass prille, mis võimaldab liitreaalsust ehk reaalse keskkonna ning virtuaalse keskkonna kombineerimist.

«Jah, mul õnnetus vestelda maailma ühe võimsama mehega. Ja seda metroo kolmandal liinil sõites. Sõbralik mees,» teatas Twitteris liitreaalsuse entusiast Noah Zerkin.

Brini nähti esimest korda neid prille kandmas möödunud aasta juunis Google`i konverentsil. Selliste prillide hind on umbes 1500 dollarit.

Liitreaalsuse puhul jõuavad arvuti genereeritud virtuaalsed karakterid või objektid reaalsesse keskkonda. Tekib pilt, mis on virtuaalse ja reaalse keskkonna kombinatsioon.

39-aastane venelane Brin on majandusväljaande Forbes mõjuvõimsate ärimeeste nimekirjas 20. kohal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles