Tanel Padar ja The Sun esinesid Iraagis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Stanislav Moshkov/ Naisteleht

Iraagis Bagdadi lähedal asuvas Camp Taji sõjaväebaasis teenivad koalitsioonisõdurid nautisid Eesti 90. aastapäeval rockgrupi The Sun kontserti.

Eesti bändi oli kuulama kogunenud tuhatkond sõdurit. Kontsert kestis kokku pea poolteist tundi ning bänd esitas mitu lisalugu.

«Tundus, et sõduritele meie mängitav rockmuusika sobib,» ütles ansambli solist Tanel Padar. «Kontserdi eel küsiti pidevalt, millist muusikastiili mängime ja rockmuusikast kuuldes hakkasid silmad särama küll.»

The Suni publiku seas olid lisaks USA sõjaväelastele ka Eesti jalaväerühma Estpla-16 kaitseväelased.

«Eesti rockbändi kontsert vabariigi aastapäeval oli suurepärane kingitus, meile on oluline tunda Eesti riigi toetust. Eesti poisid rokkisid kontserdil esireas, ka neist, kes varem rockmuusikast lugu ei pidanud, said nüüd The Suni fännid,» ütles Estpla-16 ülem kapten Rainek Kuura.

Ansambel kinkis Eesti ja USA kaitseväelastele spetsiaalselt selle kontserdi jaoks valmistatud inglise keelse muusikaga plaadi «Hero».

The Sun esines lisaks Camp Tajile ka Bagdadis asuvas Camp Victory sõjaväebaasis ja Kuveidis.

Rahvusvahelistel operatsioonidel teenivatele kaitseväelastele on varem esinenud Ines Bosnias ning Meie Mees ja Blacky Kosovos.

Möödunud aasta novembris andis Iraagis kontserdi Vanilla Ninja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles