Patricia Kaas peab Eurovisionile minekut tähtsaks sündmuseks

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse lauljatar Patricia Kaas enne Saku Suurhallis toimunud kontserti ajakirjanikele antud pressikonverentsil.
Prantsuse lauljatar Patricia Kaas enne Saku Suurhallis toimunud kontserti ajakirjanikele antud pressikonverentsil. Foto: Jelena Rudi
Eile õhtul Saku Suurhallis kontserdi andnud prantsuse lauljanna Patricia Kaas üritas kontserdile eelnenud pressikonverentsil kummutada kuulujutud, justkui üritaks ta turneega koguda hääletajaid peagi toimuvaks Eurovisioniks.

16. mail esindab 42-aastane Patricia Kaas Moskvas Eurovisioni lauluvõistluse finaalis Prantsusmaad. Lauljatar kinnitas ajakirjanikele, et oli Prantsuse televisiooni pakkumisest nii üllatunud kui ka väga liigutatud. Samas peab ta oma riigi esindamist väga tähtsaks sündmuseks.

Eraldi väärib märkimist seik, et 16. mail on lauljatari ema surma-aastapäev ning et Kaas pole sel kuupäeval juba 20 aastat lavale astunud. Seekord teeb lauljatar erandi.

Oma Saku Suurhallis antud etenduses «Kabaret» tegi pratsuse šansooni saadik sügava kummarduse 1930. aastaile, tolle aja kabareekultuurile ja naistele. Kaas vaimustas publikut suurepärase tantsuoskuse ja plastiliste liigutustega, kohati suisa akrobaatiliste trikkidega.

Lauljanna suhtles publikuga nii prantsuse kui ka inglise keeles ning esitas teiste seas ka paar oma kõigi aegade suurimat hitti «Les hommes qui passent» ja seni oma ainsat omakirjutatud laulu «Une derniere fois», mis jutustab tema ema surmapäevast.

Lisaks kõlasid šansoonid, džäss ja tango, mis panid esialgu veidike külmavõitu eesti publiku lõpuks isegi sulama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles