Sissemagamine päästis kraanajuhtide elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraana, millele helikopter otsa sõitis
Kraana, millele helikopter otsa sõitis Foto: SCANPIX

Eile leidis Suurbritannia pealinnas Londonis aset õnnetus, milles helikopter lendas vastu kraanat.

Juhtum leidis aset varahommikul kella kaheksa ajal kohaliku aja järgi Vauxhalli raudteejaama lähistel, edastab Daily Mail.

Vastu kraanat lennanud helikopter kukkus alla ja piloot hukkus.

Kraanajuhid Richard Moule ja Nicki Biagioni magasid mõlemad sel saatuslikul hommikul sisse. Nad oleks kella kaheksa ajal pidanud juba tööl olema, kuid ei olnud.

«Mina ja mu kolleeg oleksime pidanud olema tööl juba kell seitse hommikul, kuid me mõlemad jäime tööle hiljaks. See oli esimene kord kolme aasta jooksul, kui me sisse magasime,» sõnas Moule.

Moule jõudis töökohta kell 7.45. Ta oli riietusruumis tööriideid selga panemas, kui helikopteriga õnnetus juhtus. Ta kaaslane Biagioni oli mootorrattaga tööle sõitmas, kui ta nägi õnnetust.

Biagioni abikaasa ütles, et ta mees ei maga tavaliselt sisse, vaid on väga kohusetundlik.

Elu kaotanud helikopteripiloot Pete Barnes oli väga kogenud. Ta on helikopterit juhtinud paljudes filmides, sealhulgas ka Bondi-filmis «Die Another Day».

Lisaks Barnesile hukkus üks maapinnal olnu – 39-aastane Matthew Wood.

Õnnetus leidis aset Londoni ühe tähtsaima liiklussõlme, Vauxhalli raudteejaama, suure ostukeskuse ja Briti luure peakorteri lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles