Monaco vürst kritiseeris tema emast tehtavat filmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monaco vürst Albert II
Monaco vürst Albert II Foto: SCANPIX

Monaco vürst Albert II kritiseeris Hollywoodis tema emast, näitlejanna Grace Kellyst, hilisemast Monaco vürstinnast tehtavat filmi.

Vürsti sõnul on see linateos ajalooliselt ebatäpne ning selles on liiga palju glamuuri, edastab The Telegraph.

Vürst ning ta õed, printsess Caroline ja printsess Stephanie ütlesid, et nad esitasid filmitegijatele palve stseene muuta, kuid seda ignoreeriti. Neile näidati seda filmi enne ametlikku valmimist.

Monaco Grimaldide vürstiperekonna liikmete kinnitusel on film «Grace of Monaco» lihtsalt väljamõeldis, millel ei ole tegeliku eluga seost.

Režissöör Olivier Dahani käe all valmivas filmis mängib peaosa Nicole Kidman.

«Vürstiperekond teatab, et nimetatud linateose puhul ei ole tegemist eluloofilmiga. Selles on nii vürstinna Grace`i elu kui Monaco ajalugu glamuriseeritud. Samuti on palju ajaloolist ebatäpsust,» edastas Grimaldide esindaja.

USAst pärit Grace Kelly oli oma ajastu üks kuulsamaid filmistaare. Ta abiellus 1956. aastal Monaco vürsti Rainier III ning temast sai Monaco vürstinna.

Vürstinna Grace hukkus 1982. aastal autoõnnetuses olles vaid 52-aastane.

Uues filmis kehastab Nicole Kidman vürstinna Grace`i 1962. aasta kriisi ajal kui Prantsusmaa president Charles de Gaulle pani Monaco majandusblokaadi, kuna see riik oli jõukatele prantslastele maksuparadiis.

Filmis näidatakse, kuidas vürstinna Grace oli oma mehele vürst Rainier III diplomaatilise kriisi ajal toeks. Prantsusmaaga peetud keeruliste läbirääkimiste tulemusena sündis ka Monaco uus põhiseadus.

Kidman sõnas hiljutises intervjuus, et Grace Kelly elust rääkiv film ei ole autobiograafia või dokumentaalfilm.

«See film kajastab ta elust vaid väikest lõiku, mis näitab nii tema headust kui humaansust, kuid ka kartusi ja nõrkusi,» lausus Kidman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles