Filipiinidele elama asunud inglast võib vangla ees oodata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: AP / Scanpix

Filipiinidele elama asunud inglast David Scotti võib seitsme aasta pikkune vangistus ees oodata.

35-aastane David Scott kohtus interneti tutvumisteenust kasutades filipiinlannaga, armus temasse ja otsustas Filipiinidele naise juurde kolida, vahendab STT.

 

Paari õnnelik elu aga sai ootamatult otsa, kui Filipiinide ametnikud nad neljaks päevaks rottidest kubisevasse vanglasse heitsid.

 

Arreteerimise põhjuseks oli asjaolu, et 29-aastane filipiinlanna Cynthia Delfino ei olnud oma eelmisest mehest ametlikult lahutatud, kuigi nad elasid eraldi.

 

Delfino abikaasa nõudis paari vangistamist ja kompensatsiooniks suurt rahasummat.

 

Pärast raha maksmist ja vanglast vabanemist põgenesid Scott ja Delfino koos äsjasündinud lapsega Filipiinide ametivõimude eest.

 

Delfino abikaasa ga plaanib nad kohtu alla anda ning paari võib vastavalt Filipiinide seadustele ees oodata kuni seitsme aasta pikkune vangistus abielurikkumise eest.

 

Kinnitamata andmetel on inglane kulutanud suurema osa oma sääste, et endale, oma elukaaslasele ja nende lapsele vabadust osta.

 

Delfino jäi Scottist rasedaks kui ta oli veel oma esimese mehega abielus. Filipiinide seaduse kohaselt on lapse isa seega naise ametlik abikaasa.

 

«Ma ei lase mitte kellegi oma last ära võtta. Ainult üle minu laiba. Olen Suurbritannia kodanik ja nende seaduste alusel on see laps minu. Minu sünnimaa välisministeerium peaks mind aitama, kuid ametnikud ei tee seda,» lausus Scott.

 

Briti välisministeeriumi esindaja kinnitusel ei saa nad puutuda Filipiinide siseasjadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles