Raha vahetada tahtnu kaotas miljoneid rublasid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB langetas Eesti majanduskasvu prognoosi.
SEB langetas Eesti majanduskasvu prognoosi. Foto: SCANPIX

Venemaal sattus üks mees pangas pettuse ohvriks, soovides raha vahetada soodsa kursiga.

Moskvalane võttis oma arvelt 700 000 eurot ning selle rubladeks vahetada, edastab Interfax.

Internetist leidis ta kõige soodsama kursi vahetamiseks. Ta läks eile raha vahetama aadressil Novopodmoskovni allee 2, kus asub Voikovskaja metroojaama lähedane rahavahetuspunkt.

Mees ulatas suure summa kassiirile, kes palus klienti oodata, kuni  ta raha kontrollib. Siis lubas ta rublad vastu anda.

Natukese aja pärast tekkis mehel kahtlus ja ta helistas politseisse. Politseinikud ei leidnud eest rahavahetuspunkti, vaid tühja ruumi.

Kassas olnud tüdruk aga kadus koos rahaga.

Juhtumi suhtes algatati kriminaalasi. Vastavalt euro eilsele kursile kaotas mees rohkem kui 28 miljonit rubla. Politsei ei avalikustanud ohvri nime.

Interfaxi andmetel võib selle juhtumi puhul tegemist olla viimaste aastate suurima raha väljapetmisega sellisel viisil.

5. detsembril 2012. aastal varastasid petturid  samal viisil Moskva ühe restorani juhilt 250 000 dollarit.

Möödunud aasta detsembris kaotas ühe firma juht  600 000 eurot samal viisil, püüdes neid rubladeks vahetada. Pool tundi aadressil Prospekt Mira 35 rahavahetuspunktis raha oodanud mees ei leidnud lõpuks tellerit. Ta helistas politseisse, kes tegi kindlaks, et naine põgenes koos rahaga varuväljapääsu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles