Maailmaklassi balletitähed esinevad Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. aprillil esinevad Nokia Kontserdimajas toimuval suurel balletigalal maailma juhtivate teatrite – New York City Ballet, Royal Ballet London ja Staatsballet Berlin - maailmakuulsad solistid
8. aprillil esinevad Nokia Kontserdimajas toimuval suurel balletigalal maailma juhtivate teatrite – New York City Ballet, Royal Ballet London ja Staatsballet Berlin - maailmakuulsad solistid Foto: Promofoto

8. aprillil esinevad Nokia Kontserdimajas toimuval suurel balletigalal maailma juhtivate teatrite – New York City Ballet, Royal Ballet London ja Staatsballet Berlin - maailmakuulsad solistid. Tänapäeva balleti tuntuimate koreograafide lavastatud etüüdides esineb esmakordselt Eestis rida väljapaistvamaid balletiartiste.

8. aprillil esinevad Noki Kontserdimajas toimuval suurel balletigalal maailma juhtivate teatrite – New York City Ballet, Royal Ballet London ja Staatsballet Berlin - maailmakuulsad solistid. Tänapäeva balleti tuntuimate koreograafide lavastatud etüüdides esineb esmakordselt Eestis rida väljapaistvamaid balletiartiste.

Balletigala programm koosneb parimatest tantsunumbritest, mis iseloomustavad USA, Suurbritannia ja Saksamaa balletitraditsioone ja koolkondi. Programmi numbrid on valitud nüüdisballeti parimate koreograafide lavastustest, mis on mõjutanud ja kujundanud kaasaegset balleti.

Nii saab etendusel nautida teoseid neoklassitsimi koreograafilt ja balletmeistrilt George Balanchinelt, dramaatilise balleti meistrilt John Crankolt ning inglise tuntud koreograafilt Kenneth MacMillanilt.

Balletiartistide nimekiri koosneb eranditult oma ala tippmeistritest

New York City Ballet’ esindavad Nurijevi rahvusvahelise konkursi kuldmedali laureaat ja “Benoix de la Dance” auhinna võitja Joaquin Lutz ning teatri juhtiv naissolist Ashley Bouder.

Royal Ballet Londonst on laval Suurbritannia riikliku tantsuauhinna laureaat ja “Prix de Lausanne” võitja Steven McRae ning USA ja New Yorgi rahvusvahelise balletivõistluse võitja Sarah Lamb.

Saksa koolkonda esindavad kaks juhtivat balletiteatrit

Saatsballet Berlinist on laval paljude peaosade täita Beatrice Knop ning teatri juhtiv tantsija ning endine Mariinski Teatri täht Dmitri Semjonov.

Stuttgarter Balleti tähed on parima saksa tantsija tiitli “Der Faust” auhinna võitja ja “ApuliArte Merit” võitja Marijn Rademarker ning ajakirjanike ja kriitikute auhinna “Väljapaistev tantsija” ja “Premio Danza&Danza” võitja Alicia Amatriain.

Maailmaklassi balletitähtede etendus seob endas nii klassikalise -kui kaasagse balleti ilusamaid numbreid.

Piletid on müügis Ticketpro ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles