Kahele pimedaks jäänud Belgia kaksikvennale tehti eutanaasia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahele pimedaks jäänud Belgia kaksikvennale tehti eutanaasia
Kahele pimedaks jäänud Belgia kaksikvennale tehti eutanaasia Foto: SCANPIX

Belgias tehti eile kahele kurdile ja nüüd pimedaks jäänud kaksikvennale eutanaasia.

Eutanaasia põhjuseks oli asjaolu, et pimedaks jäädes ei soovinud vennad edasi elada, kuna nad ei saanud enam teineteist näha, edastab Yahoo News.

Tegemist oli 45-aastaste meestega, kelle nimesid ei avalikustatud.

Meestele tehti surmav süst eile Brüsseli ülikooli haiglas pärastlõunal.

Belgia kaksikvennad jõid enne surma koos oma viimase kohvi ning jätsid teiste oma perekonna liikmetega hüvasti. Siis läksid nad nende jaoks ettevalmistatud ruumi, kus neil surmava süsti abil surra aidati.

«Nad olid õnnelikud. Nende jaoks oli halastussurm kannatustest vabanemine,» sõnas arst David Dufour.

Arst lisas, et vennad jätsid hüvasti nii üksteise, oma vanemate kui vennaga ning lahkuminek oli südamlik. Lõpuks vennad lehvitasid pereliikmetele ning lahkusid jäädavalt.

2011. aastal lahkus Belgias eutanaasia läbi rohkem kui 1000 inimest, kellest enamik olid viimases staadiumis vähi põdejad.

Need kaksikvennad olid erand, kuna nad ei põdenud rasket haigust.

Belgia seadus lubab teha eutanaasia, kui patsient kannatab, kuid samas on täie mõistuse juures, üle 18 eluaasta ning soovib surra.

Belgia seaduseandjad tahavad eutanaasiat lubavat seadust laiendada ka dementsetele ja rasket haigust põdevatele lastele. Halastussurmaks peavad nende perekonnad ja arstid nõusoleku andma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles