Ameeriklanna oli aasta meigita

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklanna oli aasta meigita
Ameeriklanna oli aasta meigita Foto: SCANPIX

Ameeriklannad kulutavad aastas tuhandeid dollareid kosmeetikale ja ilusalongiteenustele.

Phoebe Baker Hyde otsustas uurida, mis juhtub siis, kui olla aasta aega meigita, edastab Yahoo News.

«Tegin seda, mida teevad põhimõtteliselt mehed. Nad panevad deodoranti. Natuke veel midagi ja juba ruttavad. Loobusin nii meigist kui ehetest,» sõnas ameeriklanna.

Ta avaldas oma kogemusest raamatu «The Beauty Experience».

Baker Hyde´i sõnul tundis ta end meigita ilusamana kui kunagi varem. Samuti loobus ta aastaks jala-, kaenlaaluse ja intiimpiirkonna raseerimisest.

Naise arvates oli ta eksperiment edukas, kuid iluekspertide arvates on avalikkus selliste ekstreemsuste suhtes üsna skeptiline.

«Uuringud on näidanud, et enda eest tavapäraselt hoolitsevaid ja ilusaid inimesi peetakse õnnelikumaks, nad tunduvad soojemad. Statistika näitab isegi seda, et sellistele inimestele määratakse kohtu poolt kergemaid karistusi või siis jäetakse hoopis karistamata,» sõnas soouurija Caroline Heldman.

Jutusaatejuht Katie Couric tegi oma katse, saates katsealuse Maureeni koos kaameramehega New Yorgi tänavatele. Maureen löödi esmalt üles, tal oli kena meik ja ilusad riided. Ta pidi möödakäijatelt abi paluma. Katse näitas, et inimesed abistasid teda meeleldi.

Teises katses oli Maureen meigita ja halvemini riides. Tulemus oli vastupidine, teda ei soovitud aidata. Need, kes püüdsid aidata, tegid seda reserveeritult.

«See katse oli üllatus, sest tavaliselt, kui ma välja lähen, ei pane ma meiki. Ma ei jälgi ka kaaskodanike reaktsioone oma meigi puudumisele. Kuid need katsed näitasid, kui erinevalt inimesed välimuse põhjal teistesse suhtuvad,» sõnas Katie Couric.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles