«Õhtusöök viiele» retseptid: Carmeni menüüvalik polnud sugugi tudengilik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen Kivisild
Carmen Kivisild Foto: Christo Neemre

Saates «Õhtusöök viiele» üritas meeste südamed rikkalike toitudega võita geenitehnoloogia tudeng Carmen Viljandist.

Carmen on 21-aastane noor ja särav blond neiu Viljandist, kes õpib Tallinna Tehnikaülikoolis geenitehnoloogiat ja ta on selle ala tõsimeelne fanaatik. Carmen räägib geenitehnoloogiast ja laborikatsetest tohutu entusiasmiga ning läheb iga teadusliku teema peale alati särtsu täis. Õppimise juures on talle oluline nii see, et koolis käiakse õppimas, mitte lihtsalt sotsiaalselt aega veetmas, kui ka õppimise tulemus ise – Carmenil peavad olema ainult väga head hinded. Enamuse ajast veedab ta õppelaboris ja teeb erinevaid katseid. Vabal ajal veedab ta aega sõpradega ja käib šoppamas, see on üks tema vaba aja kirgedest. Šoppamisele kulub Carmenil rohkem raha kui toidule. Carmen on väga lõbus, sõbralik ja äärmiselt jutukas neiu, kes armastab meeletult jututeemasid edasi arendada ja lauas vestlust juhtida. Kuri see särasilmne ja blond kaunitar väga tihti ei ole, aga kindlasti ajavad ta kurjaks inimesed, kes teisi välimuse järgi diskrimineerivad, tema arvates on iga inimene võimeline õppima kõike, kui ainult tahta ning välimuse ja juuksevärvi pärast ei saa kellegi üle otsustada.

1. eelroog: Kanafilee salat dipikastmega

Vaja läheb:

maitsestatud kanafilee

jääsalat

kirsstomatid

kurk

juust

röstitud saiakuubikud

sidruni mahl

Felixi Kreeka kaste

Valmistamine:

Haki ja sega kokku jääsalat, tomat, kurk ning maitsesta sidrunimahlaga. Lisa sinna peale juustu ja saiakuubikuid. Prae kanafilee ja pane salatile peale. Peale nõrista kastet.

2. eelroog: Tudengi ahjurull

Vaja läheb:

lavašš

tomat

päikesekuivatatud tomat

juust

parmesani juust

šampinjonid

sink

hapukoor

majonees

Valmistamine:

Prae shampinjonid, haki tomat ja päikesekuivatatud tomatid. Viiluta juustud. Laota hõbepaberile lavašš,  kata hapukoore-majoneesi kastmega. Laota peale kõik komponendid. Keera rull kokku ja küpseta 200ºC juures  20 min. Enne valmimist eemalda foolium, et lavašš saaks krõbedust.

Pearoog: Pikkpoiss kartulipudruga

Vaja läheb:

kartulid

piim

või

hakkliha

sibul

muna

sai

Valmistamine:

pikkpoiss – sega kokku hakkliha, sibul ja  400g liha kohta pane kaks muna, lisa vees pehmeks leotatud sai.  Sega mass kokku, kata ümbert riivsaiaga ja pane ahju.  Pudru jaoks keeda kartulid, lisa piim ja või, ning püreesta.

Magustoit: Küpsetatud banaanid vaniljekastmes

Vaja läheb:

banaanid

suhkur

kaneel

vaniljesuhkur

piim

vaniljekastme pulber

Valmistamine:

Aseta banaanid ahjuplaadile, säbruta pealt noaga.  Lisa peale vaniljesuhkrut, suhkrut ja kaneeli. Pane ahju umbes 15 minutiks. Sega vaniljekastme pulber piimaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles