Poolas reklaamitakse mobiiltelefoniteenust Lenini abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas reklaamitakse mobiiltelefoniteenust Lenini abil
Poolas reklaamitakse mobiiltelefoniteenust Lenini abil Foto: SCANPIX

Poolas on saanud kriitika osaliseks reklaamid, kus propageeritakse mobiiltelefoniteenust Nõukogude Liidu endise juhi Vladimir Iljitš Lenini abil.

Reklaamikampaania plakatitel on näha Leninit, punalipu ja teksti «Jätkake rääkimist!», edastab BBC.

Kriitikute sõnul ülistavad sellised reklaamid Nõukogude Liidu loodud kommunistlikku süsteemi, mis on mõjutanud ka elu Poolas.

Mobiilioperaatorfirma Heyah kinnitusel ei olnud nende eesmärk kedagi solvata või vihaseks ajada.

Sellest reklaamist on ka televariant, milles on näha noorpaari romantilist õhtusööki nautimas, kui järsku segab neid näitleja, kes on kehastunud Leniniks ja lehvitab punalippu. Ta nõuab, et noored kasutaks Heyah firma uut pakkumist.

Hiljem ilmub ekraanile veel Lenini pea, mis karjub: «Jätkake rääkimist!»

Mobiilsidefirma esindaja sõnul on see kampaania suunatud noortele mobiilteenuse tarbijatele, kes on liiga noored, et mäletada Poola kannatusi kommunistliku režiimi tõttu.

Poola rahvusliku mälu instituudi esindaja Lukasz Kaminski arvates trivialiseerib vastutustundetult see reklaamikampaania nõukogude liidrite kuritegusid ja nende ohvrite saatust.

«Sotsiaalsed tagajärjed võivad olla ohtlikud, kuna see kampaania on suunatud noortele, kellel võivad Leniniga seoses tekkida positiivsed assotsiatsioonid,» sõnas Kaminski.

Heyah omanikfirma Polska Telefonia Cyfrowa SA kinnitas, et klientide soovile vastu tulles lõpetab ta selle reklaamikampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles