«Õnne 13» stsenarist lõpetab: no kaua võib inimesi tüüdata?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Kallas
Teet Kallas Foto: Peeter Langovits

«5. jaanuaril sai mul täis 55 aastat kirjanikustaaži - no kaua võib inimesi tüüdata?» kõhistab Teet Kallas naerda. Viimane Kallase stsenaariumiga «Õnne 13» oli eetris 31. detsembril ning uuel aastal vormib Õnne rahvale sõnad suhu Urmas Lennuk.

Sügisest 1996 «Õnne 13» tegelaste elu käike suunanud Teet Kallas rehkendab pisut ja teatab intervjuus Õhtulehele siis: «Mina tegin valmis 484 osa! Sisimas arvasin, et vean 500ni välja, aga näe, ei läinud nii!»

Stsenaristitööst loobumise põhjuseks toob Kallas väsimuse: «Ma ei püsinud enam hästi tootmistsüklis, aga see on «Õnne 13» ju karm.»

Veel mõni aasta tagasi alustas Kallas uue seeria kokkukirjutamisega kella kümne ajal õhtul ning hommikul seitsmeks oli tööl joon all. Viimasel ajal kippus ainsa osa viimistlemiseks kuluma juba kolm-neli, vahel koguni viis tööpäeva või töö-ööd.

Refereeritud artikli täistekst Õhtulehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles