Brigitte Bardot kaalub Vene kodakondsuse taotlemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: SCANPIX

Prantsuse näitlejanna Brigitte Bardot ähvardas, et käib oma kaasmaalase ja kolleegi Gerard Depardieu jälgedes ning kaalub, kas taotleda Venemaa kodakondsust.

Bardot sõnul ei protesteeri ta sellega Prantsusmaal jõukatele kehtestatud kõrgete maksude vastu, vaid loomade, näiteks tsirkuseelevantide halva kohtlemise vastu, edastab AFP.

Lyoni kohus määras, et rändtsirkusele Cirque Pinder kuuluvad kaks elevanti Baby ja Nepal, kellel tuvastati tuberkuloos, kuuluvad hävitamisele.

Bardot tegi oma ähvarduse teatavaks päev pärast seda, kui Depardieu tekitas Prantsusmaal skandaali sellega, et temast sai Venemaa kodanik.

Depardieu protesteeris selle sammuga Prantsusmaa sotsialistide valitsuse kehtestatud maksude vastu.

«Võimul olijad on valmis elevante tapma. Selle tõttu tahan saada Venemaa kodakondsust, et pääseda riigist, mis on lausa loomade surnuaed,» sõnas Bardot.

Cirque Pinder omanikud sõnasid, et nad teevad kõik, et elevante tapmisest päästa. Elevantidel diagnoositi tuberkuloos juba 2010. aastal, neid on alates sellest ajast hoitud Lyonis asuvas loomaaias.

Bardot'd tuntakse kui aktiivset loomakaitsjat, kes samuti võitleb homode, immigrantide ja töötute õiguste eest.

Ta ei ole filmides enam mänginud alates 1970. aastatest, pühendudes omanimelisele fondile ning loomade õiguste kaitsele. Samuti on ta vastu moslemite tavale tappa Eid al-Adha festivali jaoks lambaid.

2008. aastal sai ta viiendat korda selle vastu protestimise eest kohtulikult karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles