Jazzkaar toob Järvamaale kaks kontserti

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Lukas
Ingrid Lukas Foto: Internet

Sel nädalal jõuab seoses Jazzkaarega Järvamaale kaks kontserti.

Täna esineb Paide kultuurikeskuses Ingrid Lukase duo ja reedel Türi kultuurimaja väikses saalis Hedvig Hanson.
Jazzkaare korraldaja Anne Erm ütles, et Paides esinev Ingrid Lukas elab ja töötab juba 15 aastat Šveitsis.  Ta on õppinud Tallinna muusikakeskkoolis klaverit. Kümnesena kolis ta koos emaga Šveitsi.  

Lukas on esinenud tuntud pianisti ja helilooja Nick Bärtchi jazzklubis Zürichis. Praegu töötab ta kvarteti debüütalbumi muusika viimistlemise kallal.
Oma väljundit otsides on Lukas katsetanud muusikakollektiivides, nagu Metamorphosis, Gospel Bridge, Ingrid Lukas-Gallus Hächler duo, Hérve’s African Groove, Ingrid Lukas Jazz Quartet. Ta on esinenud ka solistina Šveitsis, Prantsusmaal, Itaalias ja Saksamaal.
Kui varem on kriitikud Lukase väljenduslaadi võrrelnud Björkiga, siis nüüd on ta leidnud oma niši, mis asub kusagil popi, jazzi ja eesti folgi piirimail. Ta kirjutab laulud põhiliselt ise, need räägivad inimeste suhetest ja nende eluteel juhtuvatest lugudest.
Lukas esineb koos 22aastase muusikavõistlusi võitnud Corina Schranziga.

Reedel kuuleb Türil Hedvig Hansonit, kes esineb koos Andre Maakeri ja Tõnu Tubliga.
Nad said triona kokku tänavu veebruaris, et valmistada ette uus kava rahvaste hällilauludest.
Hanson laulab seekord peale emakeele veel prantsuse, hispaania, portugali, vene ja douala keeles. Need on uuemad hällilaulud, doualakeelne hällilaul on näiteks pärit maailmamuusik Coco Mbassi
sulest.

Hedvig Hanson lausus, et erinevate keelte, elektroonika ja löökriistade kasutuse tõttu on oodata eksootilist kõlapilti ja kindlasti ei tähenda unelaulude kava seda, et kogu muusika on uinutav ja aeglane.
Trio esineb Jazzkaarel mitmes Eesti nurgas, nende õhustik tõotab tulla vaba ja kodune. Hedvig Hanson  lubab sel kontserdil panna ka publiku laulma. (JT)

Jazzkaar Järvamaal
Täna Paide kultuurikeskuses Ingrid Lukase duo (Šveits/Eesti) kl 19. ( Ingrid Lukas (laul, klaver), Corina Schranz (laul))
Reedel Türi kultuurimaja väikeses saalis Hariduse 1 «Rahvaste hällilaule» kl 19. Esinevad Hedvig Hanson ja trio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles