«Õhtusöök viiele» retseptid: Anneli tõestas, et ta oskab süüa teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Pilpak
Anneli Pilpak Foto: Christo Neemre

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi trimmisaate finalist ja WAF koori dirigent Anneli Pilpak.

Anneli Pilpak on särtsakas naisterahvas, kes on tuntud nii WAF koori rõõmsa ja energilise dirigendina kui saatest «Tantsi tagumik trimmi», kus Anneli jõudis välja finaali! Võitu küll saatest ei tulnud, kuid kadus siiski mitmeid kilosid, mida tegelikkuses on väga raske kaotada – isegi siis kui teha trenni, tantsida, toituda regulaarselt ja ettekirjutuste järgi. Anneli elu on olnud kui rida dieete, proovides üht, teist ja kolmandat, järgides erinevate dieedi- ja toitumisspetsialistide nõuandeid ja ettekirjutusi, siiski on tema kaal see, mis elab oma elu ja suuresti oma soovide järgi. Kuid vaatamata raskustele kehakaalu maailmas, on Anneli väga ilus, särav ja üks rõõmsamaid inimhingesid, keda siin elus on võimalik kohata. Ta naerab palju, on oma tegemistes väga emotsionaalne ning näeb asjades head ja positiivset. Oma tööd teeb suurima rõõmu ja kirega, ning ilma muusikata ei toimu tema elus midagi – lisaks lauluõpetaja ja dirigendi rollile, meeldib talle ka ise laulda, näiteks koos tütre Raaheliga. Kuid see-eest on tema mõtteis nii palju asju, mida ta teha tahaks, et neid oleks koguni raske üles lugeda – kui ainult oleks aega ja raha kõiki unistusi ellu viia.

1. eelroog: Kanasalat peolauale

Vaja läheb:

1 keedetud või grillkana

300g kuivatatud ploome

4 kreeka pähklit

Kaste:

300g majoneesi või hapukoort

3-4 küüslauguküünt

Valmistamine:

Lõika kanaliha väikesteks tükkideks. Tõsta suurele taldrikule pool kanalihast, laota peale hakitud ploomid ja seejärel ülejäänud kana.Sega majonees või hapukoor pressitud küüslauguga ning vala kaste kanale. Riputa üle peenestatud Kreeka pähklitega. Hoia salat paar tundi kuni üleöö külmas, enne kui serveerid.

2. eelroog: Minu ema Ahjuamps

Vaja läheb:

riivjuust

majonees

Leiburi Kuldne röstsai

taluvõi

küüslauk

Valmistamine:

Sega kausis riivjuust ja majonees ning pressitud küüslauk ühtlaseks massiks. Määri saiad altpoolt taluvõiga ja peale pane juustusegu. Hoida ahjus seni, kuni saiad on pealt kuldpruunid.

Pearoog:  Lõhe- Sinihallitusjuustupirukas

Vaja läheb:

Põhi:

125g void

3dl nisujahu

1 muna

soola

Täidis:

170g külmsuitsulõhet

100g sinihallitusjuustu

4 muna

2dl vahukoort

Valmistamine:

Taina valmistamiseks sega köögikombainis toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata tainaga 26cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred. Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde sinihallitusjuustu. Lisa muna ja vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala põhjale. Küpseta 175 kraadises ahjus, kuni pirukas on kuldkollane (u.25min). Serveeri salatiga.

Lindforsi salat:

Vaja läheb:

1 jääsalat

1 melon

3-4 pakki mozzarella juustu

2 pakki seedermänni seemneid.

Soovi korral võib lisada basiilikut, küüslauku, pipart ja oliiviõli.

Valmistamine:

Kõik komponendid tükeldada ja laduda kaussi. Seedermänni seemed röstida kookosrasvaga kergelt pannil ja valada salatile peale.

Magustoit: Nostalgiline magustoit

Vaja läheb:

kaerahelbed

kookosõli

mustsõstramoos

vahukoor

Valmistamine:

Rösti kaerahelbed kookosõliga eelnevalt krõbedaks, et serveerimise ajaks oleks need jahtunud. Lisa magustoidukaussi kihiti mustsõstramoos, kaerahelbed ja vahukoor. Kõige pealmine kiht võiks jääda vahukoor, millel mõned kaerahelbed kaunistuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles