Tom Cruise avalikustas režissööri nime, kes tegi temast näitleja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnevik «Hirmu laht» esilinastub kinodes juba täna. Režissöör Barry Levinson.
Põnevik «Hirmu laht» esilinastub kinodes juba täna. Režissöör Barry Levinson. Foto: promo

Režissöör Barry Levinson on oma 30-aastase filmikarjääri jooksul saanud mitukümmend mainekat filmimaailma preemiat. Sealhulgas on ta mitu korda kandideerinud Oscarile oma töö eest režissöörina ning sama tunnustuse on pälvinud ka tema filmid.

Fännid mäletavad siiamaani tema surematuid teoseid filmimaastikul «Vihmamees» (Rain Man) ning «Tere hommikust, Vietnam» (Good morning, Vietnam). Kuid harva leidub isikuid, kes teavad, kuidas filmigeenius loob stseene ja karaktereid, mis on meeldejäävad kõigile.

Näitlejad, kellel on õnnestunud legendaarse režissööriga koostööd teha, ütlevad kui ühest suust, et tema loomingu peamiseks tunnuseks on usutava pildi edastamine. Hollywoodi staar Tom Cruise ütles, et saavutamaks oma karakteri tõepärasus filmis «Vihmamees», pidi ta minema läbi tulest ja veest, enne kui Levinson temaga rahule jäi.

Kui Tom Cruise'i tõmbenumbriks on alati olnud tema välimus, siis režissöör Barry Levinson nõudis temalt veel loomulikkust.

«Ma ei olnud väga kogenud näitleja tol ajal, seega mul oli raske mängida atraktiivset meest, kes oleks eelkõige loomulik. Barry õpetas mulle, kuidas minna sügavale oma karakteri iseloomu ning seguneda sellega, mitte ainult mängida rolli,» ütleb Tom Cruise.

Barry Levinsoni kõige värskemas filmis «Hirmu laht» (The Bay) mängiv näitlejanna Kether Donohue rõhutab samuti režissööri tööd kommenteerides tema loomulikku stiili ning tema armastust imrpovisatsiooni vastu.

«Ma osalesin üldse teise rolli castingul, kui Barry mind välja valis ning ütles, et minust saaks hea reporter. Käsikirja järgi oli minu karakter küpses eas naisterahvas, kuid mind nähes tekkis Barryl idee, et noorest alustavast ajakirjanikust saaks palju huvitavama tegelaskuju ning nii lihtsalt ta seda muutiski.»

Põnevik «Hirmu laht» esilinastub kinodes juba täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles