Skandaal: Iglesiase-Aneti ausammas teisaldati!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vallavalitsus ja „Erisaade” püstitasid 2008.a. oktoobris Iglesiase-Anetile ausamba, peale Anetti lausutud surematuid sõnu: „Ma ei ole tühine inimene. Tühised inimesed on võib-olla Kolga-Jaanis, kuigi ma usun, et igas inimeses on midagi head".
Kolga-Jaani vallavalitsus ja „Erisaade” püstitasid 2008.a. oktoobris Iglesiase-Anetile ausamba, peale Anetti lausutud surematuid sõnu: „Ma ei ole tühine inimene. Tühised inimesed on võib-olla Kolga-Jaanis, kuigi ma usun, et igas inimeses on midagi head". Foto: AFP / Scanpix

Kolga-Jaanis on plahvatanud järjekordne sambaskandaal. Nädal tagasi teisaldas Kolga-Jaani vallavalitsus

Iglesiase-Aneti

ausamba vallamaja eest kohaliku katlamaja ette. Kuju on kaunistanud Kolga-Jaanit juba üle poole aasta ning ootamatu teisaldamine on paljudele kohalikele ebameeldiv šokk.

Kolga-Jaani vallavalitsus ja «Erisaade» püstitasid 2008. aasta oktoobris Iglesiase-Anetile ausamba, sest Anett lausus Õhtulehele surematud sõnad: «Ma ei ole tühine inimene. Tühised inimesed on võib-olla Kolga-Jaanis, kuigi ma usun, et igas inimeses on midagi head».

«Erisaade» on Iglesiase-Aneti kuju teisaldamisest nördinud, sest sambast oli kujunenud Kolga-Jaani turismimagnet ning kohaliku majanduselu mootor. Sammast käidi imetlemas lähedalt ja kaugelt ning tervete turismibusside kaupa.

Monumendi teisaldamine on eriti taunitav, sest Iglesiase-Anett kuulus samasse ritta Eesti rahvuslike suurkujude Konstatntin Pätsi ning Anton Hansen Tammsaarega, kellele samuti püstitati ausammas juba nende eluajal.

«Erisaade» kahtlustab, et teisaldamise põhjuseks on kohalike valimiste lähenemine, mis sundis vallavalitsust alluma Iglesiase-Aneti samba vastaste huvigruppide survele.

Vaata 2008. aastal, Iglesiase-Aneti ausamba püstitamist Kolga-Jaanis SIIT

Nõuame Iglesiase-Aneti ausamba kohest teisaldamist endisele auväärsele asukohale!

Elu24 lugeja, palun toeta meie ettepanekut ka Sina, lisades meie kommentaariumisse oma nimi ja linn või alev, kus hetkel resideerud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles