Šveitsis süüakse kasse ja koeri?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsis süüakse koera- ja kassiliha? Fotol Hiina kokk koera tüjkeldamas
Šveitsis süüakse koera- ja kassiliha? Fotol Hiina kokk koera tüjkeldamas Foto: SCANPIX

Šveitsi väljaanded on viimasel ajal kirjutanud selles riigis paljastunud kummalisusest, mida tavaliselt seostatakse Hiina ja Vietnamiga.

Kuid nüüd on päevavalgele ilmunud, et selles Alpide riigi osades paikades söövad farmerid kassi- ja koeraliha, edastab Daily Mail.

Väljaanne Tages Anzeiger edastas, et Appenzelli ja St. Galleni piirkonnas on kasside ja koerte tapmine liha saamise eesmärgil üsna tavaline.

Kohalike lemmiklihaks on rottweileri liha, kuna seda peetakse kõige maitsvamaks.

«Selles ei ole midagi imelikku. Liha on liha. Seda liha eelistavad näiteks ka ehitustöölised,» sõnas üks kohalik.

Kassi- ja koeraliha kannab kohalikus keeles nime «mostbröckli». Algselt oli see marineeritud loomaliha, kuid nüüd kasutatakse seda ka koera- ja kassiliha kohta.

«Mitte keegi ei saa aru, et tegemist on kassi- või koeralihaga, kui see on õigesti valmistatud,» tõdes üks anonüümseks jääda soovinud farmer.

Šveitsi loomakaitsjad on sellise šokeeriva uudise päevavalgele tulemisest šokeeritud. Šveitsis ei keela seadus kasside ja koerte liha söömist nagu seda keelab naaberriigi Saksamaa seadus.

Šveitsis saab karistada kassi või koera tapmise eest vaid siis kui tegemist on loomapiinamise, mitte aga looma tapmisega liha saamise eesmärgil.

«Šveitsi koeraliha eelistajad ei soovisid jääda anonüümseks, et mitte sattuda loomakaitsjate viha ja kätemaksu alla. Reini jõe orus on kassi- ja koeraliha söömine kõige populaarsem. Kuid on ka neid, kes on nende loomade liha söömisest loobunud avalikkuse survel,» sõnas allikas.

Ei ole teada kui palju koeri ja kasse on Šveitsis seni liha saamise eesmärgil elu kaotanud.

Maailma paljudes paikades on koeraliha söömine igapäevane nähtus, kuid kõige enam on see levinud Aasias.  Hiinas, Lõuna-Koreas ja Vietnamis süüakse koeraliha, kuna see pidavat õnne tooma.

Korealased kasvatavad teatud koeratõugu, mis kannab nime nuerongi, vaid liha saamise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles