Eestis esilinastub Soome skandaalne joomarluse film

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Joomahullu päevaraamat».
Kaader filmist «Joomahullu päevaraamat». Foto: promo

«Tilk märjukest ei tapa sind,» nii arvab Juha, keskne tegelane Soome uues, mustas komöödias «Joomahullu päevaraamat». See on film, mille kõrval «Trainspotting» tundub perefilmina ja on sisult andeksandmatult hüsteeriline.

Juha on ülevõlli hedonist, raiskaja, hävitav joodik ja selline on ta olnud kogu oma elu. Ta kakleb, tõmbab ringi ja joob nagu ei oleks homset.

...Aga seadus ei toeta sellist käitumist ja õige pea leiab end AA koosolekult, kus kohtub katkiste hammastega Tiinaga. Juha armub. Juha saatust hakkab määrama võitlus: kas armastus või armastus pudeli vastu? Ta on mees missiooniga, ta lihtsalt ei tea, mis on tema missioon.

«Joomhullu päevaraamatu» kirjutas Juha Vuorinen ja lavastas Lauri Maijala. See oli toodetud Aleksi Bardy ja Juha Vuorinen koostöös Dictator Filmiga, koostöös Helsinki Filmi OYga. Film põhineb Soomes ülimenukal Vuorineni romaanil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles