Raadio Elmar aasta laul on «Kuula»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna suurkontsert Õllesummeril; Ott Lepland
Ivo Linna suurkontsert Õllesummeril; Ott Lepland Foto: Jelena Rudi

Raadio Elmar selgitas traditsiooniliselt aasta kõige armastatuma loo nende laulude hulgast, mis lõppeval aastal edetabeli esikohal kõige kauem vastu pidasid.

Tulemuste põhjal jõudis ülekaalukalt esikohale Ott Leplandi ja Aapo Ilvese kirjutatud laul pealkirjaga «Kuula».

Õnnitlus-intervjuus ütles Ott, et tal on loomulikult väga hea meel selle võidu üle ja ta väga tänab kõiki inimesi, kes tema loo poolt hääletasid.

Samuti rääkisime Otiga tema ääretult töisest aastast, sellest kuidas ta Hiiumaal jõulupühi pidas, uuest plaadist ning ka plagiaatide teemal – Oti sõnul on tedagi laule kirjutades üsna sageli tabanud kahtlus, et võibolla on tegemist mingi meloodiakatkega, mida ta on aastaid tagasi kuulnud ja mis on alateadvusse talletunud. Ott tuletas meelde, et ka laulu

«Kuula» puhul olid esialgu õhus plagiaadi-kahtlused, aga tegelikult on ju maailmas harmoonilises mõttes sarnaseid laule tuhandeid ning artistile ja autorile «turja kargamine» on tihti ebaõiglane.

Oma aastavahetuse veedab Ott koos bändiga Rootsis, nii et töö ja pidu üheskoos:).

Ott lubas, et loorberitele puhkama ta ei jää ja uued laulud on taas tulemas.

Tuletame meelde, et ka aastal 2011 võitis Elmari aastalaulu tiitli Ott Lepland (laul pealkirjaga «Tunnen elus end»).

Tänavusel aastalaulu valimisel jõudis teisele kohale Põhja-Tallinna lugu «Lähen ja tulen» ning kolmanda koha saavutas HU? ja Marten Kuningas «Areen».

Esikolmik seega:

1. Ott Lepland «Kuula»

2. Põhja-Tallinn «Lähen ja tulen»

3. HU? ja Marten Kuningas «Areen»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles