«Õhtusöök viiele» retseptid: Triin ja Jaanus avaldasid külalistele muljet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Niitoja ja Jaanus Saago
Triin Niitoja ja Jaanus Saago Foto: Christo Neemre

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustasid külalisi muusikud Triin Niitoja ja Jaanus Saago.

Triin Niitoja ja Jaanus Saago on kaks noort, keda ühendab armastus muusika ja teineteise vastu. Ka nende kohtumisloos on roll muusikal ja koos laulmisel. Kui Triin oma sära ja rõõmsameelsusega Jaanusele silma jäi, leidis Jaanus, et kõige parem on hoida ennast nii lähedal kui võimalik – hea ettekääne Triinu juures käia, oli erinevate materjalide printimine, kuna endal tal printerit kodus ei olnud! Nüüdseks on koos oldud, lauldud ja ehk ka noote prinditud juba pea kaks aastat. Ühine aeg on õpetanud nii mõndagi teineteise kohta, kuid eriti seda, et vastandid tõmbuvad ning täiendavad - kui Jaanus on aeg-ajalt natuke laisk ja kipub asju lohakile jätma, siis Triin on täielik puhtuse ja korra friik, kes käib ja tõstab asjad nende õigetesse kohtadesse tagasi. Ühiste huvide tõttu veedavad Triin ja Jaanus väga palju aega koos, mõnedel perioodidel koguni 24/7. Oma tulevikuplaanid on nad sidunud bändi ja muusikaga ning hetkelgi käib stuudios selle nimel tõsine töö. Köögis on tavaliselt peakoka rollis Triin, kuid see-eest on tal abiks oma isiklik abikokk – paberitega hakkija Jaanus.  

1. eelroog: Hiidkrevetid

Vaja läheb:

500g hiidkrevette

2tl purustatud küüslauku

paar salatilehte

kirsstomateid

1tl sidruniõli

Aceto Balsamico di Modena I.G.P palsamiäädikas/ Colman`s mereandide kaste

Valmistamine:

Esmalt keeta hiidkrevetid soolvees, seejärel kurnata. Pannile lisada natuke sidruniõli, eelkeedetud hiidkrevetid ja purustatud küüslaauk, praadida krevette mõlemalt poolt kuni need on kergelt pruunikad. Kaunistuseks taldrikule paar salatilehte ja kirsstomateid ja valitud kaste.

2. eelroog: Tortilla-amps

Vaja läheb:

8 tortillapõhja

500g Rakvere lastevorsti

300g riivitud juustu

350g Creme Bonjour`i maitserohelisega

1 punane paprika

Valmistamine:

Haki vorst ja paprika väikesteks kuubikuteks. Sellele segule lisa juurde riivjuust ja Creme Bonjour ning sega kõik omavahel kokku. Seejärel võta tortilla põhjad ja määri kiht valmistatud seguga ühele tortilla põhjale, teine põhi lisa katteks peale. Vajuta põhjad omavahel õrnalt kokku ja pane tortilla praadima. Prae mõlemalt poolt kergelt ning tõsta jahtuma. Serveerimi tortilla sektoritena.

Pearoog: Šampinjonipasta

Vaja läheb:

500g Penne pastat

0,5l piima

1tl purustatud küüslauku

400g šampinjone

200g Creme Bonjour`i maitserohelisega

100g Royal Blue sinihallitusjuustu

riivitud parmesani juustu kaunistuseks

õli

Valmistamine:

Pane pasta potti keema, lisa veidi õli. Haki ja prae šampinjonid. Lisa šampinjonidele purustatud küüslaauk ja piim. Oota kuni piim keema läheb ning seejärel lisa Creme Bonjour ja sinihallitusjuust. Sega kõiki komponente, kuni kaste on ühtlaselt vedel ja ilma tükkideta. Kurna valmis pasta ning kalla potis olevale pastale peale pannil olev šampinjonikaste. Serveerimiseks raputa peale parmesani juustu ning soovi korral lisa ka kirsstomateid.

Magustoit: Kirju koer

Vaja läheb:

2 pakki Selga kondenspiimaga küpsiseid

1 purk kondenspiima

50g kakaod

400g marmelaadi

200g võid

Valmistamine:

Sulata või pliidil ja pane jahtuma. Võta suurem kauss ning tambi küpsised väikesteks tükkideks, peaaegu puruks. Lisa kaussi jahtunud või, marmelaad, kondentspiim ja kakao, sega kõik omavahel ühtlaseks massiks. Võta toidukile ning tõsta lusikaga segu kile peale ning vormi seda oma soovi järgi, kuid nii, et kõik oleks kilega kaetud. Tõsta kirju koer külmkappi kuni kook on muutunud tahkeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles