Spargel võib aidata ennetada pohmelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spargel
Spargel Foto: SCANPIX

Aastavahetuse pidustused on ees ning sellega kaasneb tihtipeale ka pohmell.

Hiljuti tehtud uuring näitas, et natuke sparglit võib aidata vana-aasta õhtul alkoholi tarbimisest tingitud pohmelli ennetada, edastab Daily Mail.

Lõuna-Korea meditsiiniteaduse instituudi uuring näitas, et köögiviljades leiduvad aminohapped ja mineraalid aitavad leevendada pohmelli sümptomeid ning kaitsevad maksarakke mürkide eest.

Uuringus analüüsiti noorte sparglite biokeemilisi efekte inimeste ja rottide maksarakkudele.

Teadlased uurisid sparglis leiduvaid erinevaid aineid ning leidsid, et suur osa neist on organismi kaitsmiseks kasulikud.

Uurijate kinnitusel aitavad sparglis leiduvad aminohapped organismis leiduva alkoholi lagunemist kiirendada.

Tehti katse, milles vabatahtlikel katsealustel lasti juua vedelikku, mis sisaldas spargliekstrakti. Katsealustel tekkis alkoholi tarbimise järel vähem pohmelli. Samuti on spargel hea organismist vee välja ajaja.

Kuid on teisigi toiduaineid, mis aitavad pohmelli ennetada.

Dietoloog Azmina Govindji soovitab enne aastalõpupidusid süüa ube, avokaadot ja leiba, sest need toiduained lagunevad aeglaselt ning aitavad näljatunnet eemal hoida. Samuti ei lange nende söömisel veresuhkru tase, mis võib olla tingitud alkoholist.

Õunamahl hoiab organismi veetaset normaalsena ning sisaldab C-vitamiini, mis samuti on efektiivne abivahend pohmelli ennetamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles