Kihnu Virve «Mere pidu» on üheksandat nädalat Eesti müüduim album

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virve Köster ehk Kihnu Virve
Virve Köster ehk Kihnu Virve Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel pühapäeval esineb Kihnu Virve ehk Järsumäe Virve koos oma pereansambliga saates «Eesti otsib lemmiklaulu», kus tuleb esitusele ka Virve kuulsaim hitt «Mere pidu». Sama nime kannab ka Virve veebruaris ilmunud album, mis on juba üheksa nädalat krooninud Eesti albumite müügitabelit.

Plaat sööstis müügiletuleku esimesel nädalal kohe esikohale ja hoiab seda positsiooni tänaseni.

80-aastaselt suisa staari seisusesse tõusnud Virve tunnistab, et tema küll aru ei saa, et ta nii kõrges eas on. Virve on südamlik ja pakatab elurõõmust ning süstib headust ja positiivsust ka publikusse. Virve sõnul poleks ta iialgi uskunud, et tema laulud nii populaarseks saavad.

«Mul on sellest suur rõõm südames ja tahan tänada rahvast sooja vastuvõtu eest,» ütles Kihnu Virve.

Kihnu Virve kõige kuulsam laul on «Mere pidu», mille rahva seas laulis populaarseks ansambel Kukerpillid. See laul sündis Virvele peaaegu saatuslikuks saanud kogemuste tagajärjel, kaks korda uppumissurmast pääsenuna kirjutas ta kurbadest kogemustest lõbusa laulu.

«Olen merega tuttav, meri on mind hoidnud, meri peab olema ja jääma,» ütles Virve.

1928. aastal Pärnus sündinud Virve Köster on teinud muusikat nii kaua, kui ta mäletab.

«Kui vana ma olin ja millest mu esimene laul rääkis, ma ei tea,» on Virve öelnud. «Seda ma mäletan, et ühtäkki olid sõnad keelel ja viis meelel, haarasin laste koolivihiku ja panin jutiga kirja.»
Tänaseks on rahvalaulik kirjutanud üle 200 laulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles