Rabarockil Ladytron

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Ladytron
Ansambel Ladytron Foto: Rabarock

Rabarock kinnitas veel ühe nimeka välisartisti, kes esineb 12. ja 13. juunil Järvakandis toimuval festivalil: briti elektropopibänd Ladytron. Kes see teise inimese sisse näeb, eriti kui on tegemist kombineeritud helikeelega superbändiga, aga omal vastutusel julgen öelda, et nende juured on sama palju Velvet Undergroundis kui Kraftwerkis ja sama palju Tangerine Dreamis kui T. Rexis.


Ladytroni saundis kohtuvad vahetu rokk ja elektroonilised ulmereisid, veider metalne, pisut monotoonne ning ähvardav gruuv ja õndsalikud popmeloodiad.



Liverpooli DJsid Reuben Wudi ja Daniel Hunti, Glasgow’ lauljannat Helen Marnie’t ja bulgaarlannat Mira Aroyot ühendav bänd on tegutsenud kümme aastat, nende debüütalbum «604» (2001) sisaldas rahvusvahelist tähelepanu äratanud hitti «Playgirl», samuti varasemat singlit «Commodore Rock», nullindate alguse electro-buumis paljudele electroclash’i ja nu electro kogumikele sattunud «Paco’t» ja armsat «Skools Out’i». Teiselt albumilt «Light & Magic» on kuulsaim lugu «Seventeen».



Kolmas album «Witching Hour» kinnistas bändi tugevat külge haaravate tantsupopilugude maagiaga, võimas electropopihümn «Destroy Everything You Touch» sai märgatavaks raadiohitiks. Neljas album «Velocifero» (2008) võtab kokku kõik selle, mida Ladytron oskab, kuigi pole otseselt samm edasi.



Igal juhul on bänd indipopi-ringkondade ja melomaanide kultusgrupist saanud festivalide peaesinejaks ja soolotuuritajaks, keda maailma eri nurgis tulevad kuulama tuhanded inimesed. Andergraundist alustati, aga nüüd produtseerib Ladytron juba Christina Aguilera järgmist albumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles