«Õhtusöök viiele» retseptid: Maidu pakkus külalistele mesiniku- ja jahimeheelu vilju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidu Kukk
Maidu Kukk Foto: TV3

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi mesinik Maidu Kukk.

Maidu Kukk on Kikka mesitalu peremees Põlvamaalt. Mesindusega on Maidu tegelenud juba aastaid ning vaatamata teravatele nõeltele, mida teinekord endast välja urgitseda tuleb, naudib Maidu oma tööd täiel rinnal. Enda sõnul ei kujutaks ta ennast ette keset suve kuskil kinnises ruumis, näiteks kontori- või poetöötajana. Pigem asjatab ta oma tarude vahel ja tegeleb mesilaste eest hoolitsemise ja nende kaitsmisega. Maidu on ka kirglik jahimees, kellel on ka põhimõte, et kui loodusest midagi võtad, pead ka midagi tagasi andma – seetõttu peab ta ise metsloomadele söötmiskohti, kus talvel loomad näljaabi saavad. Esmapilgul peale vaadates jätab Maidu sellise väga tasase ja rahuliku mulje ja ega see mulje väga petagi, ta on väga rahuliku ja tasase loomuga, siiski avaldab ta vajadusel oma arvamust ja ütleb välja nii mõnegi päris otsese tõe. Siiski on Maidul olemas ka see jutusoolikas, kuid see hakkab tavaliselt tööle õhtu edenedes, koostöös mõnusate seltskonnajookidega – ahjaa, ja kaamerad peavad ka kinni olema!

1. eelroog: Mozzarella salat

Vaja läheb:

tomat

punane sibul

Mozzarella juust

basiilikulehed

balsamicokaste

Valmistamine:

Viiluta tomat, punane sibul ja mozzarella juust. Laota vaheldumisi taldrikule. Puista peale basiilikulehti ja vala üle balsamicokastmega.

2.eelroog: Šampinjoni saiake

Vaja läheb:

sai

šampinjonid

sibul

riivjuust

või

õli

sool

pipar

Valmistamine:

Rösti saiaviilud ahjus 200⁰C juures. Prae viilutatud šampinjonid ja tükeldatud sibul pannil õli ja võiga. Maitsesta soola ja pipraga. Laota seened saiale ja puista üle riivitud juustuga.

Pearoog: Metssea ahjupraad

Vaja läheb:

metssealiha

mesi

sibul

küüslauk

porgand

toiduõli

Valmistamine:

Määri liha õli ja maitsestatud meega. Pane liha potti ja lisa sibul ning küüslauk. Lase lihal öö läbi külmkapis marineerida. Järgmisel päeval lisa lihale puhastatud porgandid. Küpseta ahjus 200-250⁰C 2,5-3 tundi.

Magustoit: Meekook

Vaja läheb:

3 spl mett

2 tl soodat

1 klaas suhkrut

3 muna

2 klaasi jahu

Valmistamine:

Soojenda mesi potis, lisa sooda ja suhkur. Sega kuni segu on muutunud pruunikaks. Lisa vähehaaval juurde klopitud munad ja lõpuks sega juurde vähehaaval jahu. Pane tainas u 30 min külmkappi jahutuma. Määri tainas õhukeselt küpsetuspaberile (sellest kogusest saab 5 kihti). Küpseta ahjus 200⁰ C u 3 min või kuni tainas muutub pruunikaks. Lase kihtidel jahtuda. Määri kihtide vahele pohlamoosi. Viimasele kihile määri suhkruga segatud hapukoor. Lase koogil u 1 tund seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles