Kas oleksid nõus maksma Eesti telekanalite vaatamise eest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
STV kliendid ei näinud enam Kanal 2-te.
STV kliendid ei näinud enam Kanal 2-te. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaabeltelevisioonifirma STV keeldus eile läbirääkimiste jätkamisest Kanal 2-ga ning alates 21. detsembrist ettevõtte kliendid enam Kanal 2 programmi ei näe.

Kanal 2 peadirektori Urmas Oru sõnul jääb mõistetamatuks, miks kaabellevifirma on otsustanud karistada oma kliente. «Kanal 2 edastamise eest küsitav tasu 0,15 senti kuus on tagasihoidlik ning ei tohiks aastaid hiigelkasumeid teeninud kaablifirmale üle jõu käia. Olen veendunud, et ka kliendid oleksid valmis taolist mõistlikku tasu maksma - on ju tänased teenusepaketid kordades kallimad ning sisaldavad tihti mitmeid kanaleid, mille vastu laiemal auditooriumil huvi puudub,» märkis Oru.

Telekanali juhi sõnul on kohatud STV väited, nagu küsiks mitmed rahvusvahelised telekanalid oma programmi eest väiksemat tasu. «Ei saa ju võrrelda omavahel Eesti populaarseimat ja just Eesti inimestele toodetud teleprogrammi ning mõnd rahvusvahelist nii-öelda nišikanalit,» põhjendas Oru.

Riigikogu võttis 18. oktoobril vastu Elektroonilise side seaduse muudatuse, millega telekanalitele anti õigus küsida kaabellevioperaatoritelt oma programmide levitamise eest tasu. Kõik kaabellevioperaatorid on juba pikemat aega olnud kursis nii seadusloome protsessi, kui sellega kaasneva võimaliku lisakulu suurusjärguga.

Kas sina oleksid nõus maksma Eesti telekanalite vaatamise eest lisatasu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles